onsdag, april 30, 2008

Test av Derma Genesis


Jag fick en goodiebag hemskickat för 2 veckor sen med den här nya produktserien från L'Oréal. Serien heter Derma Genesis och sägs förebygga rynkor/ålderstecken och ge hyn lyster. Serien består av ett serum, ögoncréme, dag & nattcréme och en dagcréme med solskyddsfaktor 15.
Ja, vad tyckte jag om dessa produkter? Rent allmänt så brukar jag aldrig använda såhär många olika crémer, jag är för lat för det. Men efter 14 dagars användning har min hy blivit lite mer elastisk och mjuk tycker jag. Hade dock lite svårt för att ögoncrémen var parfymerad. Jag har känsliga ögon. Kan ju också tillägga att jag är 30 år så jag kunde inte se om rynkerna försvann eftersom jag inga har än. Klart godkänt men inget jag skulle köpa eftersom jag är lite för ung för antirynkcrémer.
Alla produkter kostar ca 170 kr utan serumet och crémen med solskyddsfaktor som har ett pris på ca 180 kr.
VVVVV
Betyg 3 av 5

tisdag, april 29, 2008

Pass på ...

... för snart kommer en smaskig tävling med ett finfint pris! Så håll utkik kära läsare, den som väntar på något gott ...
Sitter med laptopen på balkongen och njuter av den varma kvällssolen. Tänk va lite sol och värme gör med oss svenskar. Vi kastar av oss plaggen och fläker ut oss på varenda gräsplätt i stan. Vi riktigt gottar oss och låter solen värma upp vår frusna vinterkropp.
Imorgon bär det av till västkusten för en välbehövlig mini-semester. Håller tummarna för att fina vädret håller i sig.

Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik ...


Som jag nämnde igår ligger nu Coldplays nya singel uppe på deras hemsida gratis att ladda ner. Låten har gått varm under eftermiddagen. För mig sa det inte klick direkt men nu efter lite hjärntvättning börjar jag gilla den. Introt är lite seg på 40 sek men det tar sig. Perfekt hångellåt tycker jag. Ser fram emot skivan som släpps den 13 juni.
Vad tycker du om låten?

Wii Fit


Det här nysläppta spelet från Nintendo verkar hur kul som helst. Recensionerna har varit positiva både här och där. Ett bra sätt att kombinera fettförbränning med nöje. Spelet kostar runt tusenlappen och har man inget Wii så blir det totala priset ca 3500 kr. Som ett årskort på Friskis & Svettis med andra ord.
Någon som har testat?

måndag, april 28, 2008

Veckans bäst klädda brutta


... är utan tvekan vackra skådespelerskan Gwyneth Paltrow. Hon har varit runt i Europa och promotat hennes nya film Iron man. Hon bär klänningar från Balmain, Sonia Rykiel, Dsquared2, Jean Paul Gaultier, Stella McCartney. Den svarta spetsklänningen till höger är så het. Vi kommer att få se mycket spets i höst.

Vera väljer ...


Det här skulle jag inte tacka nej till att ha idag.
Sval klänning från French Connection 1090 kr, coola sandaletter från Patricia Pepe ASOS 3813 kr, Örhängen 99 kr och Tygkasse 60 kr, båda från Dorothy Perkins.

Ny singel av Coldplay


När vi ändå är inne på musikspåret måste jag tipsa er om att den första singeln från Coldplays nya album är ute på webben imorgon. Klockan 14.15 (för att vara exakt) kan man alltså imorgon gå in på www.coldplay.com och lyssna på den första singeln Violet Hill från Coldplays kommande album Viva La Vida Or Death And All His Friends. Under en vecka kan man fritt ladda ner låten.
Gruppen ger också två gratis spelningar under juni, den första den 16 juni i London och den andra den 23 juni i New York. Albumet utkommer den 13 juni.

Tycker du om Coldplay? Någon favoritlåt?

fredag, april 25, 2008

SATC soundtrack


Låtlistan på SATC-filmens soundtrack är spikad. Så här ser den ut:
1. Labels or Love - Fergie
2. All Dressed in Love - Jennifer Hudson
3. The Look of Love (Madison Park vs. Lenny B remix) - Nina Simone
4. New York Girls - Morningwood
5. All This Beauty - The Weepies
6. I Like The Way - Kaskade
7. It’s Amazing - Jem
8. How Deep Is Your Love - The Bird & The Bee
9. The Heart Of The Matter - India.Arie
10. Auld Lang Syne - Mairi Campbell & Dave Francis
11. Kissing - Bliss
12. How Can You Mend A Broken Heart - Al Green (featuring Joss Stone)
13. Walk This Way- Run-D.M.C. (featuring Steve Tyler and Joe Perry)
14. Sex and the City Movie Theme - The Pfeifer Broz. Orchestra
Albumet släpps den 27 maj.

Journalistik när den är som bäst


Jag har slitit i mitt hår av förtvivlan. Jag har knappt kunnat äta eller dricka under flera månader. Dag och natt har mina tankar svävat över denna viktiga fråga. Vad hände egentligen med den här Alf?
Nu har vi äntligen svaret. Hurra! Cirkeln är sluten. Vi kan andas ut. Det finns hopp för mänskligheten.
Aftonbladet

Fredagslistan


1. Magnus Uggla – det hela började med att jag gav min mamma Ugglas senaste platta eftersom hon diggar honom jättemycket. Hon blev jätteglad och spelade den i bilen. Jag blev fast. Mannen är ju genial. Texterna är klockrena, musiken catchy och refrängerna sätter sig med en gång. Det slutade med att både jag å mamma vrålade i kör: ”Hallå, därute jag e vild och skild …” Sen såg jag att SVT sänder halvtimmeslånga program med Uggla i spetsen. Var fan är mitt band? heter den. Så kul att se Magnus bacillskräck och hypokondri och möten med fansen. Jag beordrar er att se den!
2. Asfalten – ett säkert vårtecken är när man kan se asfalten igen. Gruset och sanden är puts väck. Då ler jag, stort och stämmer in i Lill-Babs gamla dänga: ”Vääääääälkommen gröna granna sköna sanna sommar. Hej låt oss hurra ty sommarn är bäst …
3. Stylebytes – nyupptäckt blogg av en härlig norska. Underbara bilder, inspirerande outfits och suveräna tips. Jag tror jag inte kan hitta några fler synonymer för att beskriva hur bra den är.
4. Datorer – vad gjorde vi innan detta uppfanns? Jag försöker komma ihåg. Min första kontakt med dessa maskiner var när jag var 10 år och gick i fyran. Vår lärare Erland Hallberg hade en sådan ståendes i vårt klassrum. Bakgrunden var svart med gröna bokstäver och kändes mer som en räknemaskin. Vi fick lära oss multiplikationstabellen med hjälp av den. Typ var femte sekund dök ett nytt räknetal upp och det gällde att kunna tabellen som ett rinnande vatten. Kunde man inte det innan så kunde man det efteråt. Det gick ju också rykten om att vi hade en dator så det kom jämt förbi elever för att kolla och dregla över den. Det var stort på den tiden förstår ni.
5. Kulturbutik – glöm AdLibris, Bokus och dom andra. Den här butiken har dom absolut billigaste böckerna. Exempel här och här. 249 kr vs 146 kr.

1. USA – Alcazars Andreas Lundstedt nekas visum pga att han bär på HIV. Skandalöst att diskriminera människor på detta viset. Vad blir det här näst? Nekad pga fel hårfärg?
2. Maria Nova – allas våran bloggdrottning vänsterprasslar på denna sajt. Roligt! Men sajten är för rörig och saknar logik. Är det bara jag som tycker det?
3. Insekter – hitills har två spindlar tagit sig in hos mig pga öppet fönster och balkongdörr. Säsongens baksida.

torsdag, april 24, 2008

Rubb & stubb från Topshop

To be or not to be, c'est la question, folks

Även om jag är en samlare på skor och väskor så ser jag nu att mitt boksamlande slår alla rekord. Inköpte nyligen en splitterny bokhylla så att jag får plats med alla dessa böcker. En del fattar inte tjusningen med att äga en bok. "Du kan väl hyra på biblioteket?", frågar dom undrande. -Aldrig i livet!, säger jag då. Vem vill bläddra i en unken gammal bok med kafferingar och ihopklistrade sidor? Euuuuwwwhhh! Dessutom är jag värdelös på att lämna tillbaka dessa i tid så det slutar oftast med dryga böter. För dom pengarna hade jag ju kunnat köpa bokjäveln istället.
Det här är jag i ett nötskal.

onsdag, april 23, 2008

Utmaning

Hakar på utmaningen som jag sett både här och där.
TRE namn jag går under: Linda (mitt riktiga namn), Li (smeknamn) och fisungen (av syrran på skojs).
TRE saker som skrämmer mig: klimathotet, våld och spindlar.
TRE saker jag har på mig: just nu handuken virad om höften och ett par trosor. Har tagit en snabbdush och väntar på att deon ska torka.
TRE sanningar: beroende av kaffe, gillar pirret i magen när man är riktigt nykär, hatar att dammsuga.
TRE saker jag verkligen vill ha: förutom fred på jorden önskar jag mig en systemkamera och en westievalp.

En ung Jane Austen


Filmen handlar om den 22-åriga Jane Austens (Anne Hathaway) liv i slutet av 1700-talet. Jane är ännu inte gift och det är något som oroar hennes föräldrar. En dag ber en av Hampshires mest välbärgade familjer om Janes hand. Samtidigt förälskar sig Jane i irländaren Tom Lefroy (James McAvoy) som är på besök hos sina släktingar i grannskapet. Ja, ni kan nog gissa resten.
Jag tycker att filmen var vacker men samtidigt berörde den inte mig särskilt mycket. Anne Hathaway var dock övertygande i sin roll som en ung Jane Austen men filmens handlingsförlopp saggar emellanåt vilket drar ner betyget något. Godkänt men inte mer.
VVVVV
Betyg 3 av 5

tisdag, april 22, 2008

Vera gillar antiken


Klänning, Topshop
Sandal, ASOS
Armband, Topshop

måndag, april 21, 2008

"Munnen den ska skratta å va gla' ..."

Tack Stina!

Mangoklänningar

Hoppas att er helg varit bra. Så skönt att våren äntligen är här! Sol och blå himmel idag oxå. Kan inte bli bättre. Nu går vi mot ljusare tider gott folk.

Är väldigt förtjust i säsongens långa bohemklänningar. Mango har ett par jättefina inspirerande av dom stora modehusen.

fredag, april 18, 2008

Fredagslistan


1. Bokhora – Sveriges bästa sajt om böcker. Läs Johanna Ögrens recension av Martina Bonniers nysläppta bok Fashionista här.
2. Katrin Schulman – inte visste jag att bruttan har talang för komik och skådespeleri. Hennes parodi på Doreen 21:30 är klockren! Mer Katreen åt folket.
3. Mårten Andersson – jag vet inte om det är vårkänslor men karln är ju både rolig OCH snygg. En oslagbar kombination. Någon som vet om han är ledig?
4. Hildur.se – här hittar du allt från ekologiska kläder till rättvisemärkt choklad. Suverän nätshop som jag totalt missat.
5. Grill och picknicksäsongen – är äntligen här. SMHI har utlovat sol och värme i helgen så nu är det dags att rengöra den rostiga gamla grillen, lägga köttet på marinad och bära hem rosévinet så kan festen börja.

1. Marknadshyror – nej tack! Varför ska jag betala extra pga att jag bor i innerstan?
2. Annika Lantz – lyssnar just nu på henne och jag vet inte riktigt varför hon är så omtyckt? Tjejen babblar alldeles för fort och för mycket så att jag snart skulle behöva en pacemaker. Jag byter radiokanal.
3. Inne & utelistor – vad tycker ni?

Skulle SJP vara osexig? Pyttsan heller!


Såhär skulle jag vilja se ut i vår. Så snyggt!

torsdag, april 17, 2008

Veckans fråga-resultat


Tack för era svar! Intressant att ni inte har problem med era grannar i alla fall ... hahaha.

Fira våren med en picknick


Skippa de icke miljövänliga papperstallrikarna och plastgafflarna och duka fram delikatesserna på en nystruken duk på valfri gräsmatta och ät dem från porslinstallrikar som på den gamla goda tiden. Maten sköljs med fördel ned med vatten smaksatt med mynta eller citron, alternativt en kall öl eller ett vitt uppfriskande vin.
6 stycken tonfisktomattrianglar
6 brödskivor
2 tomater
Sallad
Tonfiskburk
Kapris
Halv rödlök
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
Peppar
Skär tomater i feta skivor och skiva rödlök i tunna skivor. Blanda ihop olivoljan och balsamvinägern med en krossad vitlöksklyfta. Rör om ordentligt. Skär bort kanterna på tre brödskivor (kanterna kan du spara, torka och ge till en häst du känner), ringla oljeblandningen över bröden, lägg på de resterande ingredienserna och skär kanterna av ytterligare tre brödskivor, ringla olja över dem och använd dem som lock. Dela bröden diagonalt, sätt en tandpetare i mitten och dekorera med exempelvis basilika och en oliv.
6 stycken väldigt smakliga rödpestotriangelsmörgåsar
Halv kruka basilika
5 st. soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 deciliter riven parmesanost
0,5 deciliter olja
Halv kruka mynta
2 msk pinjenötter
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och krossa vitlöken. Sätt tomater, vitlök, pinjenötter, riven parmesanost, en halv kruka basilika och en halv kruka mynta i en skål. Mixa med stavmixer. Häll i olivoljan och mixa återigen till en fin smet. Gör som ovan och bred ett tjockt lager pesto på brödskivorna. Dekorera med något fräscht, exempelvis gurka och körsbärstomater.
Couscousröra för fyra
4 st. tomater

0,5 deciliter oliver
1 liten rödlök
2 msk kapris
1 citron
Bladpersilja
Hacka tomater, oliver och rödlök. Koka couscous för fyra personer enligt anvisningarna. Använd grönsaksbuljong istället för salt och häll i några skvättar olja. Låt couscousen svalna medan du blandar ihop alla grönsaker med en halv deciliter olivolja. Klipp bladpersilja och rör ihop den med grönsakerna, couscousen och oljan. Smaka av med peppar och citronsaft. Det går bra att använda bulgur istället för couscous.
Muffinsglasyr för 10 muffins
Gör valfria muffins (choklad, banan, citron, möjligheterna är oändliga) och piffa upp bakverken med lite färggrann glasyr.
3 dl florsocker
Vatten
Karamellfärg
Strössel
Mandelflarn
Dela upp 3 dl florsocker i tre skålar. Häll i 1 msk vatten per skål. Rör ihop och lägg i valfri mängd karamellfärg, en liten droppe räcker för pastelliga färger. Gör glasyren smakligare med att till exempel krossa i mandelflarn eller använda citronsaft istället för vatten.
Recept och bild från tasteline/karin l

Ang magra modeller

Intressant och kul att ni är engagerade i frågan! Man märker att det är ett ämne som berör. Ni sa så många kloka saker att jag inte behöver säga något mer.
"Någonstans måste samhället - vi - börja skapa en motkraft till idealen ingen av oss är bekväma med och som inte har någon kulturell grund annat än ett sorts kollektivt grupptryck." - Lolita loco
"Det kanske är enda sättet att få tjejer att inte våga svälta sig alltför mycket. FÄngelse låter hårt men inte lika hårt som livet med en ätstörning är." - Stina
"ÄNTLIGEN, en stor applåd och hoppas att fler länder ta efter. Designer som Stella McCartney är ett föredöme som endast har modeller som är minst stl 38. Någon måste ju ta första steget." - Johanna
"Kan förbud verkligen hjälpa? Låter kanske nyliberalt, men det vore ju bättre om vi konsumenter valde att rata prada och dylika märken som marknadsför sig med bilder på ynglingar med insjukna kinder! (eller sjukt vältränade magar)." - Kåå

onsdag, april 16, 2008

Frankrike förbjuder magra modeller


Det franska parlamentet har godkänt en lag som gör det straffbart att framställa trådsmala modeller som ideal.
Lagen är tänkt att begränsa utbredningen av anorexi bland kvinnor och unga flickor, speciellt inom modebranschen.
Den som bryter mot lagen ska kunna få fängelse i upp till tre år. Lagen ska nu godkännas i senaten innan den kan träda i kraft.
2006 dog den 21-årig brasilianska fotomodellen Ana Carolina Reston efter att ha svultit sig själv till döds. Som en reaktion på dödsfallet förbjöd samma år modeveckan i Madrid att fotomodeller med ett BMI under 18 deltog i showen. Initiativet ledde till att 30 procent av de anmälda modellerna inte kunde medverka.
Om lagen går igenom kommer den också att bekämpa hemsidor som uppmuntrar till anorexi, så kallade pro-ana eller pro-anorexia-sidor. Där skriver unga tjejer om hur man lättast svälter sig själv och uppmuntrar andra att äta så lite som möjligt. (TT)
Fakta om BMI:
• BMI, eller Body Mass Index, är ett mått uträknat utifrån en persons längd och kroppsvikt.
• För att klara gränsen på 18 BMI måste du exemplevis väga minst 56 kilo om du är 175 centimeter lång.
• Världsorganisationen WHO sätter riktmärket för undernärding vid 18,5 BMI.
• Gränsen för svält går vid 15 BMI.
• När Ana Carolina Reston svalt till döds 2006 hade hon ett BMI på 13,21.
Bilder av Stuart Ramsom & Diande Bondereff/Scanpix

En pendlares vardag

KLICK!

tisdag, april 15, 2008

Passion for business

Nu startas det nya tidningar hela tiden. Den här ser jag faktiskt fram emot eftersom det inte finns något affärsmagasin för kvinnor i dagsläget. Den ges ut av Passion Publishing/Silverback AB där Anna Carrfors Bråkenhielm är VD. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Carina Nunstedt.
Tidningens innehåll i korthet:
Start up: Trender, tendenser, nya passionerade förebilder

Reportage: Exklusiva intervjuer, analyser och insikter.
Taktik: Karriärvägarna, knepen, guru-tipsen, ledarskapsrönen.
Balans: Tid att prioritera och reflektera.
Mode: Nya jobbgarderoben och hetaste accessoirerna.
Wellness: Skönhet: Beauty business med Emma Wiklund. Hälsa: Toppform.
Toplist: Kulturkickar. Tekniknyheter. Körglädje. Businessresor.
Tidningen uppmanar till allmänhetens tips, önskemål eller åsikter.
Vad tycker du?

September

Det är inte bara Robyn som klättrat på englandslistan med en nygammal hit. Sångerskan September ligger just nu på nionde plats med sin 3 år gamla låt Cry for you. Grattis Petra! Jag håller tummarna för att den ska knipa förstaplatsen. Dansant låt med catchy refräng. Vad tycker du?
Bild från Aftonbladet

Vera väljer ...


Idag har jag haft denna låt på hjärnan så det blev en outfit i dess anda. Girlpower alltså.
Väska, topshop.com

måndag, april 14, 2008

Det ösregnar ute ...

Just nu gråter himlen. Engla finns inte längre och allt pga en psykopatmördare. In i det sista hoppades jag att skitstöveln gömt henne i skogen i ett litet hus där hon fortfarande andades och levde. Många var vi nog som hoppades det. Hennes mamma vägrade att ge upp. Hur kunde detta få ske? Varför råkade Engla och den röda saaben mötas just på den grusade landsvägen? Tänk om cykelhjälmens knäppe hade krånglat, om luften i cykeldäcket pyst sin väg, tänk om den röda saaben fått motorstopp. Hade deras vägar inte korsats då? Frågorna är många och svaren ekar tomma med sin frånvaro. Mina tankar går idag till Engla och hennes nära och kära. Vi andra kan ju påminna oss om hur bräckligt livet kan vara. Det gäller att ta hand om varandra och uppskatta det du har.
Amazing Grace med LeeAnn Rimes

Michael Clayton


Jag såg filmen Michael Clayton i helgen. MICHAEL CLAYTON är en thriller av filmmakarna bakom FIRMAN och ERIN BROKOVICH. Eftersom jag gillade dessa filmer var jag särskilt intresserad av se denna med snygga George Clooney i huvudrollen. Clooney spelar en s.k. fixare. Han är nyskild, har skulder och börjar ogilla sitt arbete med att rensa upp advokatbyråns allra smutsigaste uppdrag. När han ställs inför sitt livs utmaning gör han något han aldrig gjort förut ... istället för att mörka det som hänt börjar han att gräva i det.
Filmen är välspelad, lågmäld och man sugs in i handlingen på en gång. Rollkaraktärerna är utmärkta likaså dialogerna. Det enda på minuskontot är inledningen som känns något långrandig. Se trailer här.
VVVVV
Betyg: 4 av 5

fredag, april 11, 2008

H&M-nytt

1. Ärmlös kort klänning 199 kr
2. Lång klänning 200 kr
3. Denimshorts 249 kr
4. Ring 49 kr
5. Rottingväska 189 kr
6. Klänning 350 kr
7. Halsband 99 kr
8. Solglasögon 79 kr
9. Ärmlös kort klänning 199 kr
10. Klänning 99 kr

Fredagslistan


1. Janne Josefsson – igår sändes det andra Debatt-programmet med Janne som programledare. Han sköter sig strålande som debattledare. Vilken nerv, vilken känsla och framför allt låter han gästerna tala till punkt. Men esset i rockärmen är hans förmåga att inte låta politiker eller ansvariga slingra sig undan med en massa tomt prat. Kvällens höjdpunkt var när Claes Malmberg och Jan Myrdal rök ihop. Smockan hängde i luften.
2. Streetsmart – Sveriges just nu bästa modeprogram hittar du på ZTV. Underbara och proffsiga Karin Winther & Tony Cederteg leder programmet med bravur och hyllar den egna personliga stilen.
3. tyda.se – världens bästa verktyg när du vill översätta från svenska till engelska och tvärtom. Det finns tom en speaker som uttalar orden korrekt.
4. Underbara Clara – när vi ändå är inne och hyllar den personliga stilen så måste jag tipsa om bloggaren Clara. Strunta i net-a-porter och svindyra märken. Tjejen bär nästan bara vintage/budget och skapar ljuv musik med sin unika stil. En sann fashionista! Se henne här.
5. Chinos – säsongens hetaste plagg stavas c-h-i-n-o-s och bärs med fördel upprullade med ett par converse. Vill du edga till det är ett par höga pumps grrrr ...

1. Reinfeldt och company – har beslutat att inte bojkotta OS i Kina. Skandalöst! Hur kan man vara med och stötta en av världens största diktaturer? Det minsta man borde göra är att åtminstone bojkotta invigningsfesten.
2. 4 minutes - Madonnas nya låt och video är så dålig att jag skäms. Synd för jag gillar tanten annars.
3. 1000apor.se – klanen Schulmans ger sig i kast med något av det svåraste man kan göra, en humorsajt. Vi kommer väl alla ihåg Spermaharen. Det är liksom inte längre roligt med att driva med andra, på deras bekostnad. Det Alex är duktig på det är att skriva och det vill jag se mer av i fortsättningen. Vad han får för sms eller befinner sig just nu – är helt ointressant.

torsdag, april 10, 2008

Made by Modig


Aftonbladet skriver idag om Charlotte Perellis alla korsetter. Jag tycker att den silvriga hon hade på melodifestivalen är fantastiskt snygg. Men tydligen är den ganska obekväm och nästan omöjlig att sitta i. Därför har hon låtit sy upp ett tjugotal korsetter som hon ska välja bland. Kvinnan som gör dessa vackra skapelser är den för mig okända korsettspecialisten Matilda Modig som står bakom märket ”Made by Modig".
Vad tycker ni? Ska Perelli behålla den silvriga eller satsa på en ny korsett?
Själv önskade jag att BWO skulle vinna istället med deras härliga Lay your love on me. Den hade säkert gått hem i östeuropa. Hos mig är den utmärkt att ha när jag tränar. Den och Madonnas Hung up får mig att orka lite mer.
Foton av: Eivind Vogel-Rödin/Aftonbladet

Hi! My name is Vera and I am a bloggoholic.

Ja, det går inte en dag utan att det kliar i mina händer av bloggabstinens. Älskar smattrandet av tangenterna och era underbara kommentarer. Tack för att ni finns. You make my day people!
Vi inleder dagen med ett kollage i inspiration av den fantastiskt duktiga illustratören Jenny Mörtsell. Enjoy!

Blus och skor från Forever21
Kjol från Acne 1800 kr (repris idag igen för den e ju så bedårande)
Klocka från Urban outfitters 304 kr
Glasögon Cutler & Gross

onsdag, april 09, 2008

Handyman


Sitter och väntar på en snickare som ska komma. 8:30 sa han men ni vet ju hur det är med det ... Dom kan ju komma och gå närsomhelst ...
Frågan är om det kommer en Ernst, Bygglovs Matte eller Johnny och Mattias. Jag hoppas på hunken Matte. Vem röstar du på?
Update: Det blev en Johnny ungefär. Han var snabb och trevlig. Nu, springa iväg på möten.

Resultat på veckans fråga


Ja, nu är enkäten stängd. Jag tyckte att det skulle vara spännande att få en uppskattning på läsarkretsens ålder. Tack för ni som svarat. Lite småkul att ha 5 st 55+are.
Men ni alla som inte lämnar kommentarer eller svarat på enkäten uppmanar jag er att gärna göra det. Det kostar ingenting, det är helt gratis och krävs bara ett litet klick sen är det klart. Tack!

tisdag, april 08, 2008

Veckans favoriter


Väska Accessora 349 kr
Kjol Acne 1800 kr
Baddräkt Topshop ca 336 kr
Top med rosett H&M 198 kr
Nagellack Chanel Shanghai red ca 200 kr
Regnstövel Hunter Mrs H 995 kr
Armband Anna Lou of London ca 499 kr

Pilutta dig!


När jag ändå är inne på temat sandlåda, måste jag kommentera sms-bråket mellan Mr Porseryd och Brolle Jr. För er som inte har en aning om vad jag pratar om kan jag meddela att ni igentligen inte missat någonting.
Okej. Så här är det. TV4 sände programmet Körslaget i lördags där Brolle Jr medverkar och Pelle Porseryd står bakom kameran. Under programmets gång skickas det sms mellan Pelle och Alex Schulman.
Från Alex:
”Hoppas tönten Brolle åker. Det gör han, va?”
Pelle Porseryd:”Vi riggar ju alltid sånt här så absolut om du vill”.
Antagligen var det menat som ett skämt från Pelles sida. Det han inte tänkte på var däremot att all sms-trafik läggs ut på Schulmans nya humorsajt 1000apor.se. Nu rasar alltså Brolle Jr och hotar med att hoppa av programmet. Tittarna rasar dom också enligt Aftonbladet och misstänker att allt är riggat från början.
Vad har vi lärt oss av detta kära läsare?

Vilda western

Det är rena rama vilda western i tidningsbranschen just nu. Charlotta Flinkenberg har norpat åt sig 10 Bonnieranställda till sin nya tidning Charlotta som kommer att lanseras under våren. En av dom är skönhetsredaktören Lisen Sundberg från VeckoRevyn. Lisen är inte den enda som slutar på VR, igår meddelades det att Ebba von Sydows medarbetare Quetzala Blanco och Caisa Jansson säger tack o hej då. Blanco kommer att börja blogga på stureplan.se i slutet av april. Frågan är vilka som ska ersätta dessa tjejer?
Källa: Resumé

måndag, april 07, 2008

In the style of Scarlett


Tischa Topman.com
Jeans net-a-porter.com
Väska My.wardrobe.com

Skor Gucci
Örhängen & brett armband net-a-porter.com
Armband Coach

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson släpper en skiva i maj, där hon bland annat jobbat tillsammans med David Bowie. Skivan heter "Anywhere I Lay My Head" och innehåller också låtar gjorda av Tom Waits, samt en specialskriven låt. Redan nu kan man få en sneakpeak på hur omslaget kommer att se ut. Visst är hon snygg? Bruden har ju en hes och sexig röst så mina förväntningar är rätt höga. Vad tror du, flipp eller flopp?

söndag, april 06, 2008

Here comes the sun

Igår sol och blå himmel. Idag grått. Om vi har tur så orkar solen sig fram mellan molnen. Vi får hoppas på det senare. Frukost på balkongen fick alltså ställas in idag.
Hur är vädret hos er?

lördag, april 05, 2008

Varför??!

Jag finner inga ord. Broder Daniels gitarrist Anders Göthberg är död. Han blev bara 32 år.
Det tragiska i det hela är att han tog livet av sig. Han efterlämnar sig sambon Paola Bruna och deras gemensamma treårige son.
BD har betytt jättemycket för mig genom åren. Det är med vemod som jag lyssnar igenom min samling. Inte visste jag att texten i denna låt var en självuppfyllande profetia ...
En av Sveriges bästa gitarrister finns inte längre bland oss.
Mina tankar går till hans familj, nära och kära.

Bloggenkät 2008

01. Hur länge har du bloggat?
I sommar är det 2 år.
02. Hur såg din bild av bloggar/bloggare ut innan du själv började blogga?
Självupptagna idioter. Hahaha ... nä, jag skoja bara. Jag vet inte riktigt, för mig var det okänd mark.
03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Eftersom jag är modeintresserad fastnade jag för Karolina Skandes blogg Hotspot.
04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Att jag var en glad amatör.
05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag har cirkus 50 bloggar som jag återkommer till så ofta jag kan. Mycket tack vare Bloggkoll. Rekommenderas varmt för det är så smidigt.
06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
50% mode, 10% inredning, 30% personliga dagboksbloggar, 10% övrigt.
07. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Mickey J Barczyk.
08. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Jag är unik så det finns ingen annan.
9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Kul! Men det är bara de allra närmaste som vet att jag bloggar. Jag har inte kommit ut ur garderoben än ...
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Absolut!
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag har valt att vara anonym men mellan raderna är jag lite personlig.
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.

Mitt sexliv. Behöver jag ens motivera?
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Eftersom jag har valt att aktivera kommentarsfunktionen så blir jag glad av feedback, bra som dålig om den är konstruktiv. Har cirkus 2500 - 3000 unika besökare i veckan och jag skulle önska att fler lämnade ett avtryck. Du kan vara helt anonym om du så önskar.
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja, till en viss del.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Japp, flera stycken. Kerstin, Hanna Fridén, Emelie, Stina mfl. Just nu är jag sugen på att träffa Anna, Petra, Linda, Johanna, Linda K och Mia (som jag missade sist). Listan kan göras lång ...
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Nej, hur då skadligt?
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Nej, so far so good!
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Att det är lätt berondeframkallande. Det är oxå lätt att stirra sig blind på besöksstatistiken. Prestationsångest ibland.
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Jag vet att jag kommer att försörja mig på mitt bloggande även om formen kan se annorlunda ut.
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Intressant fråga. Bloggarna har redan ett stort inflytande och det kommer nog inte minska med tiden. Själva bloggforumet kommer säkerligen att utvecklas i framtiden. Det är jag säker på.
22. Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
En ypperlig kanal att få ge uttryck för min kreativitet, kunnade och träning i att skriva regelbundet.
23. Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Man lär sig något nytt varje dag. Det har också vidgat mina vyer en hel del.
24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Jag utmanar alla som vill!

fredag, april 04, 2008

JASON

Fick dessa produkter av min mamma här om veckan. Märket är JASON Natural Products och just den här linjen heter Ester-C som sägs göra underverk mot en trött och glåmig hy.
Jag testade alltså rengöringsgelen, ansiktsmasken, ögoncrémen och en ansiktsspray med antioxidanter.
Jag blev förvånadsvärt imponerad av dessa produkter. Jag har överlag en torr och känslig hy men efter en veckas användning har den blivit smidigare och fräschare. Favoriterna är masken och rengöringsgelén som tog bort makeupen bra och efterlämnade en mjuk känsla.
Jag som annars använder Dr Hauschka tycker att det här är ett ypperligt bra och billigare alternativ. Produkterna är ekologiska och inte testat på djur. Du hittar JASON hos Life-butikerna eller här.
VVVVV
4 av 5

Fredagslistan


1. Björn Gustafsson – Sensationellt sent in i matchen, ansluter jag mig till kören av hyllningar till underbarnet från Romelanda. Mannen är sjukt rolig och jag kan inget annat än kapitulera. Bäst just nu är han i Sverige Pussas & Kramas som sig själv och i Morgonsoffan som den oengagerade kocken.
2. Eva Nazemson – tänk att det kan löna sig att spy i direktsändning. Men vi får hoppas att Eva fick det nya jobbet som programledare på Kanal 5 för hennes kompetens och inte bara pga mensspya.
3. Finlandsvenska – jag trodde att jag aldrig skulle skriva detta. Jag tycker finlandssvenskan är sexig. Har ingen riktig förklaring till detta. Behöver jag söka hjälp?
4. Rent Hus-tanterna – Uppdraget var att få ordning på ungkarlen Stig-Björn som bodde i sopdrivor av gamla fimpar, bananflugor och mellanmjölkpaket. Han levde i misär och var dessutom arbetslös. På ett moderligt och samtidigt uppläxande sätt tog dom sig an denna ungkarl och förvandlade både hem & man till succé.
5. CD-skivan – i tider av itunes och MP3 så känns CD:s framtid hotad. Synd! Jag vill kunna ta på musiken, lusläsa texterna och samla i bokhyllan.

1. DNA-tester – vem sjutton vill veta om man har anlag för att utveckla cancer eller Alzheimers i förtid?
2. Uppläxande lappar i trapphuset – sen vi gick över till bostadsrättförening i huset där jag bor har det plötsligt svämmat över med irriterande lappar om vad man inte får göra. Någon gillar tydligen att leka polis. Töntigt!
3. Niklas mat – tråååååååkigt och oinspirerande matprogram. Kom tillbaka Tina!

torsdag, april 03, 2008

Vera leker hippiechick


Vit överdel från Topshop
Kjol från Christopher Kane
Gul cardigan från J. Crew
Skor från Urban Outfitters
Väska från Urban Outfitters
Örhängen från ASOS
Solglasögon från RayBan Wayfarers

Köttfärslimpan berör mig än idag

Året var 1993 och jag var olyckligt kär. Jag spelade in den här låten från Tracks på min bandspelare och lyssnade på den om och om igen. Men frågan är dock fortfarande obesvarad. "And I will do anything for love ... but I won´t do that." Vad är det som han inte kan göra? Någon som kan upplysa mig?

Stoppa pressarna!


Nu står det klart att det blir japanska Comme des Garçons som kommer att gästdesigna en kollektion för H&M i höst. Chefdesignern Rei Kawakubo är – till skillnad från många andra – inte utbildad i mönsterdesign. I stället tänker hon ut sina kreationer i huvudet och förklarar sedan sina idéer för sina mönsterkonstruktörer som i sin tur ritar ner idén på papper. Rei Kawakubo är känd för sin kreativitet och konstnärlighet och det kan ibland vara svårt att dra en gräns mellan mode och konst i hennes kreationer. Hennes plagg är oftast gjorda i svart, grått och vitt och karaktäriseras av att vara de inte alltid är helt proportionella. Det kan fattas en ärm eller liknade i kreationen, vilket sätter den konstnärliga touchen.
Ja, vad ska man säga. Det är ett spännande och framför allt djärvt val av H&M att välja detta japanska märke. Min fråga är om det kommer bli lika galna kreationer i deras gästkollektion för H&M? Det kanske inte är så många som känner till detta modehus sedan innan men nu blir det ju ändring på detta. I november lanseras kollektionen över hela världen. Vad tycker du om H&Ms val? Hiss eller diss, bu eller bä, hit eller shit?

onsdag, april 02, 2008

Vera åker till Paris


Klänning och kofta jcrew.com
Väska Chanel
Sandaler stevemadden.se
Solglasögon Camelia Chanel
Halsband Urban Outfitters
Armband Dior
Läsk Orangina

jwqkedhbqjkWDHGMNDKLWmndkwl


Trots glasögon på näsan blir jag alldeles snurrig av denna kod som måste knappas in varje gång jag kommenterar på coola Annas blogg som jag för övrigt är beroende av. Känns som ett ansträngande syntest. Skillnaden är bara att jag inte får ett bokmärke för varje klarat uppdrag.

What´s up med ...

Lulu Carter och hennes solglasögon??! Sitter dom fast i huvudet? Tolka mig inte fel nu. Jag gillar bruden och hennes inredningar men säsong efter säsong av TV4 Äntligen hemma har hon haft dom på huvudet. Jag blir inte klok på detta. 80-tals läppstiftet kan hon oxå spola. Tur att hon inreder bättre än hur hon stajlar sig själv.

tisdag, april 01, 2008

"För dig som vill veta mer - först"

Tröttnat på ytliga ELLE, VeckoRevyn eller Damernas Värld? Lugn. Då rekommenderar jag den nya tidningen Filter. Helt suverän. Intressanta och djupgående artiklar om allt möjligt. Finns i en välsorterad butik nära dig.

VVVV+V
4+ av 5

Parkasfrossa

Dags att plocka fram vårens heta ytterplagg?

1. Mörkblå parkas i nylon från Prada/Mytheresa.com, 4 136 kr
2. Brun bomullsparkas från See by Chloé/Net-a-porter.com, 3 506 kr
3. Chockrosa parkas i nylon från Topshop.com, cirka 325 kr
4. Beige parkas i polyester från Hussein Chalayan/Matchesfashion.com, 5 525 kr
5. Beige parkas i bomull och nylon från Topshop.com, cirka 715 kr
6. Gul parkas från Hm.com, 598 kr
7. Grön parkasjacka i bomull från French connection/Frenchconnection.com, cirka 1 625 kr
8. Parkas i polyamid från Lindex.se, 499 kr
9. Beige parkas från Hm.com, 498 kr
10. Nylonparkas med kort ärm från Topshop.com, cirka 650 kr

Cashmere Mafia

Jag ledde in Anna på dåligheter igår. *fniss . Men hon gav upp till slut verkar det som. Själv höll jag ut till eftertexterna men det var med nöd och näppe. Jag talar förståss om Cashmere Mafia som jag tipsade om igår. Efter ett avsnitt får den godkänt men inte mer. Det tog sig på slutet så jag kollar in nästa vecka för att se om det utvecklar sig till något underhållande. Såg du den igår? Vad tyckte du?