fredag, augusti 29, 2008

Acne-favorit

Skummade igenom Acnes höstkollektion. Många favoriter hittade jag. Bl a denna outfit. Gillar att kjolen börjar krypa neråt. Känns lite nytt och annorlunda. Kjolen heter Fatwa och är inspirerad av den första kvinnliga tjurfäktaren, spanjorskan Juanita Cruz. Kostar cirkus 3000 kr.
Du som är händig kan ju alltid sy en liknande för en billigare peng. Kolla in mönstret här.

Cecilia Gyllenhammar svarar i Debatt

Se och hör Cecilia Gyllenhammars kommentar till veckans mest omtalade debattartikel i gårdagens Debatt. Första punkten i programmet.

torsdag, augusti 28, 2008

A packet full of sunshine


Nu är det dags för männen att pusha upp paketet i byxorna. Just nu nylanserar man dessa Frigo-kalsonger i Sverige. Frågan är vad som är unikt med just dessa kallingar?
– Tanken med kalsongen är att det ska vara bekvämt och fräscht där nere samtidigt som paketet presenteras på ett smickrande sätt. Det finns en ficka i den där mannen lägger in sitt paket och drar åt med ett snöre. Det är bekvämare och paketet sitter på plats. Den är så pass unik att uppfinnaren Peter Söderström har världspatent på uppfinningen, säger Gunnar Holm, vd på Revolutionwear som ligger bakom Frigo.
På företagets hemsida finns också en nogrann beskrivning hur man går tillväga. Lätt humorisktisk enligt mitt tycke.

1. Open the drawstring by releasing it from the cord adjuster lock and open the pocket.
2. Once the trunks are on, place your genitals inside the pocket. Don’t put the drawstring in the cord adjuster.
3. Stand up straight, adjust the drawstring so you don’t feel it. Lock it. Now sit down to feel the tension of the drawstring. Release the cord from the adjuster to loosen the cord further so that you can not feel it at all.
Lock it.
Japp, så enkelt var det! Finns att köpa på utvalda ställen och hemsidan. Priserna ligger på 215 - 285 kr.

"Reaktionerna andas moralpanik och hyckleri"

Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar svarar på kritiken i föregående inlägg. Inte blir jag klokare på det. Blir du?

P.S. Läs Vassa Eggens recension av nya sajten Newsmill som kommer lanseras på måndag. Intressant!

tisdag, augusti 26, 2008

En het potatis

Går det att kombinera våldsromantik, feministhat, rasistiska fördomar och förlöjligande av familjelivet i en och samma artikel? Tydligen. Författaren Cecilia Gyllenhammar och skådespelerskan Jessica Zandén har lyckats med det konststycket.


Under rubriken
"Jämställdheten kväver oss! Ge oss tillbaka den riktige mannen!" hånar Zandén och Gyllenhammar den svenska lattepappan och hyllar samtidigt otrohet och misshandel i äktenskapet.
Citat ur artikeln:

"När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen? Och hur kan vi hjälpa misshandlade kvinnor, om vi hymlar med den magnifika kraften i ett försoningsknull?"

"Kanske har vi helt missat det som halva Europa och hela Sydamerika insett: att långa äktenskap kräver älskare och älskarinnor. Och att den äktenskapliga redovisningsskyldigheten inte alltid är av godo."

Det har spekulerats i om dessa kvinnor över huvud taget har skrivit det här inlägget eller om den är fejkkonstruerad. Men enligt debattredaktören på Newsmill Karin Eder-Ekman är den äkta och skriven av Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar som just nu (lägligt nog) befinner sig på semester i Grekland. Jag hoppas för deras skull att de skrev det här inlägget under fyllan, annars är det för tragiskt.
Vad tycker du?
Foto: Mikael Gustavsen, Aftonbladet

Rabattkoder vecka 35

KLICK!

måndag, augusti 25, 2008

We are animals



Wranglers nya kampanj går under namnet "We Are Animals" men har fått kritik att bilderna leder tankarna till något helt annat, nämligen våldtäkts- och mordoffer.
Wrangler grundades 1947 och tillverkar främst jeansplagg.
I deras nya kampanj lyder slogan "We Are Animals". Kampanjens bilder är tagna av den prisbelönta fotografen Ryan McGinley och skildrar kvinnor som jagas som djur i det vilda. Bilderna har dock väckt många andra associationer.
Hur tolkar du bilderna och budskapet?

söndag, augusti 24, 2008

Reflektionsutmaning

Snygga Stina har skickat en bloggutmaning till mig. Temat är Reflektion av idag. Kan vara bra att stanna upp och tänka till så here we go ...

*Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
- Ofta ja. Allt från ICA-listor till ämnen att blogga om. Önskar dock att jag var lite bättre på att formulera mål som jag vill uppfylla men jag jobbar på det.

*Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
- Familj, vänner och en massa kärlek.

*Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!
- Ha regelbundna matvanor. Jag har varit så slarvig med att äta regelbundet. Förr skippade jag ibland frukost eller andra mål och det gjorde att jag snabbt blev trött, tappade energi och livslust. Jag har med andra ord varit mycket taskig mot min kropp men nu är det slut på det! "Fem om dan, gör kroppen glá"!

*Formulera om samma måste som om du ville göra det!
- Jag vill, kan och gör detta redan.

*Vad är det viktigaste i ditt liv?
- Kärlek i alla dess former.

*Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
- Rata allt som är negativt och nedbrytande och ägna mig åt sådant som piggar upp och glädjer mig. Göra en tacksamhetslista varje kväll innan jag lägger mig för natten. (Bra idé från Mia Törnblom).

Jag skickar utmaningen vidare till:
Johanna, Fröken Isakson, Petra, Mie, Linda och alla andra som vill.

Fröken duktig


Nu känner jag mig riktigt duktig! Har tränat, städat och betalat räkningarna för denna månad. Strax mat. Rester från brakmiddagen igår; lamm, kokt potatis och sommarsallad. Mums!
Igår var det en regnig och grå dag här på västkusten. Så vi passade på att gå på bio. Det blev Arn del 2. Mycket bättre än ettan vill jag lova er. Ikväll blir det kantarelljakt igen. Hittade inte så mycket i fredags som ni ser på bilden.
Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!

fredag, augusti 22, 2008

Lite glamour har väl aldrig skadat?

KLICK!

TV-tips

Nu på lördag den 23 augusti sänder SVT2 den efterlängtade franska dokumentären om Marc Jacobs och Louis Vuitton.
I filmen följer Loïc Prigent med Marc Jacobs i arbetet som kreativ ledare för Louis Vuitton - i ateljén, backstage, och på kontoret. I dokumentären syns även Sofia Coppola, Anna Wintour, diamanthandlaren John Reinhold och kända konstnären, som även porträtterar Marc Jacobs, Elisabeth Peyton. Missa inte!

torsdag, augusti 21, 2008

Inavel i modebloggsvärlden?


Modeoraklet Ebba von Sydow har skrivit en bra artikel i dagens Expressen om svenska modebloggandet. Finns att läsa här.
Saxat:
"Egen stil? Att använda bloggens frihet till att våga sticka ut? Att göra tvärtom mot vad Elle-redaktionen i Stockholm gör? Glöm det. Svenska modebloggvärldens maktskikt har blivit ännu ett bevis på att vi svenskar älskar att se exakt likadana ut.
Bloggpionjärerna är inte längre coola uppstickare, modebloggmaffian har förvandlats till en armé av söta tjejer i identiska outfits som sitter lite lagom löst på deras pinnsmala kroppar."

Amen to that! Personligen läser jag inte dessa bloggar eftersom dom inte intresserar mig. Missuppfatta mig nu inte, jag älskar mode i alla dess former men jag blir så trött när alla bloggar om samma saker. Jag efterlyser mer personlig stil och roligare vinklingar i svenska modebloggsvärlden. Det finns dock några riktigt härliga och inspirerande modebloggare som gärna vill tipsa er läsare om.
UnderbaraClara - smockad med fina bilder och mycket vintage
LLC Lisa Corneliusson (SVT) - modejournalist med unika repotage
Conspicere - mode i vid bemärkelse
Garance doré - fransk
Miashopping - snygg stil och känsla för mode
Spana gärna in mina favoriter i länklistan till höger. Ni rockar fett!

onsdag, augusti 20, 2008

Bakslag för kampanjen mot size zero


Bild från Bulls
Åsikterna om de sjukligt smala size zero-modellerna och idealet är i hetluften.
Nu meddelar det brittiska moderådet att man drar tillbaka sin kampanj med obligatoriska hälsointyg (som ska motverka size zero). Anledningen? Jo, rädsla för att modellerna kommer bojkotta deras visningar i London. Enligt The Cut protesterade modellerna mot att det skulle kosta mellan 3500 och 7000 kr per år att förnya intyget.
En större anledning till detta tros också vara det uteblivna stödet från visningsstäder som New York, Paris och Milano. Det blev för svårt att genomföra planen själva då britterna saknar tillräckligt med inflytande i visningsvärlden. Brittiska moderådet har tidigare fått igenom krav på att modellerna måste vara över 16 år och ett förbud mot alkohol backstage, men den här gången lyckades dom inte genomföra kampanjen.
Så trist tycker jag. Men visst borde man lägga lite mer ansvar på designerna som anställer modellerna? Vad tycker du?

Alex & Katrin Schulman separerade?


Foto: Olof Brundin
Som ni kanske redan vet vid det här laget så är jag ett stort fan av Alex Schulman. Tycker att han har en vass och rolig penna som är mycket underhållande.
När jag härom dagen läste hans blogg på 1000 apor stod det så här:
"Eftersom jag och ni kommit så nära varandra genom åren känner jag att jag helt kort vill berätta: Jag och Katrin har separerat från varandra. Det var en helt odramatisk historia som jag inte ska tråka er med. Jag känner att jag inte vill gegga så mycket med funderingar kring detta här på bloggen. Så jag nämner det och sen släpper jag det. På ett tag i alla fall. Ok."
Jag hickade till. Först tänkte jag, shit va trist, inte dom oxå ... sen övergick det i men hey, då är ju han ju lös och ledig som undertecknad ... hehe.
Å andra sidan, hur mycket kan man lita på dessa uppgifter? Det är ju Alex Schulman vi pratar om. Gissa vilka som kastade sig över den här nyheten om inte två av Sveriges största kvällstidningar, Aftonbladet och Expressen!! Men efter ett tag togs dessa notiser bort från nätupplagorna. Med andra ord kvällstidningarna litade blint på blogginlägget UTAN att först faktakolla innan publicering.
Snacka om att bloggarna idag är en maktfaktor att räkna med. Intressant men samtidigt lite skrämmande. Man vet ju inte alltid vem det är som gömmer sig bakom bloggen ...
Vad tycker du?

tisdag, augusti 19, 2008

Rabattkoder vecka 34


Nu börjar jag med att presentera veckans rabattkoder som jag tror att ni kommer uppskatta. Håll alltså utkik varje tisdag efter listan.
Har du någon kod att tipsa om eller andra erbjudanden? Lämna i så fall gärna ett meddelande här.
*Accessora - fri frakt
FFAUG8
*ELLOS - rabatt 20% på valfri vara
185810
*La Redoute - rabatt 40% på dyraste varan och 25% på resten 81652
*Lindex - 30% på valfritt babyplagg
C08006
*Nelly - rabatt 10% (ej reavaror)
kampanj
*Sid and Sally -fri frakt (vid order över 900 kr)
kampanj
*Strawberrynet - fri frakt + 5% rabatt vid köp av 3 produkter eller fler
Fri Frakt
Net-a-Porter ger 20% rabatt på dessa reavaror. Ange bara SUMMER i kassan.
Sheilastore har 70% på allt; Odd Molly, Stylein mm ...

Coco Chanel


Foto: Willy Rizzo
Tanten är död sedan länge men hennes namn och stil är hetare än någonsin.
Förutom att modehuset Chanel tillhör gräddan av modevärlden, har nu också blickarna riktats lite extra till Coco Chanel själv, hennes liv och hennes person. Utöver detta är hela två filmer om henne är på gång och nu kommer Sveriges radios prisbelönta modeprogram Stil att ägna ett helt program till modedrottningen nu på fredag den 22/8.
Så här lyder programbeskrivningen:
"Följ med till Rue Cambon i Paris och upp till Mademoiselle Chanels privata våning som står orörd sedan hennes död 1971. Här finns alla hennes möbler och prydnadssaker kvar, hennes samling av prydnadslejon, guldbeklädda väggar och stora bekväma soffa. Vad gjorde hon egentligen i sin våning, och vad hon åt till middag? Hör den spännande historien om en framsynt kvinna som med list, vita lögner och stor begåvning skakade om modevärlden i grunden. I programmet intervjuas även några av Chanels i dag, viktigaste medarbetare."
Härligt med lite modehistoria eller vad tycker du?

måndag, augusti 18, 2008

Keep it simple





Nicole Richie, Katie Holmes, Rachel Bilson och Reese Witherspoone. Stella Pictures.
Ibland ska man inte krångla till det med outfiten. Ett par snygga jeans, en cool tischa och klassisk väska kan vara allt som behövs.
Tischa ELLOS 129 kr
Jeans ELLOS (299 kr) REA 149 kr
Väska La Redoute 899 kr

torsdag, augusti 14, 2008

För guds skull


Ratta in P1 nu och lyssna på dessa coola pumor som jag avgudar.
It is an order!

onsdag, augusti 13, 2008

Tuff-tuff


Foto: Marianne Earthy/SVT
Jag har på sistone börjat uppskatta program som På spåret och Stjärnorna på Slottet. Kan det ha o göra med att jag i våras passerade 30-strecket mån tro?
I alla fall, listan på vilka som tävlar i det förstnämnda programmet i höst har offentliggjorts. Riktigt roliga och otippade profiler. 15 nykomlingar och 3 veteraner är med i årets upplaga.
Camilla Lundberg/Robert Aschberg
Fredrik Lindström/Peter Apelgren
Zinat Pirzadeh/Göran Greider
Mari Jungstedt/Rickard Olsson
Jessika Gedin/Hans Rosenfeldt
Tina Ahlin/Marcus Birro
Siw Malmkvist/David Bexelius
Filip Hammar/Fredrik Wikingsson
Lisa Syrén/Johan Wester
En nyhet för årets säsong är att en rad gästartister kommer att framträda. Bland annat är Louise Hoffsten, Jessica Andersson, Timo Räisänen och Lotta Engberg klara.

tisdag, augusti 12, 2008

Det stora modebråket

Förvirring råder i svenska modevärlden.
Moderådet hävdar att Berns salonger stulit arrangemanget eller uttrycket "Stockholm Fashion Week" och stämmer Berns inför Marknadsdomstolen.
Svenska Moderådet har arrangerat Stockholm Fashion Week i drygt tio år. Under de senaste säsongerna har Berns salonger också marknadsfört ett modearrangemang de kallar Sthlm Fashion Week by Berns.
"Det är en allvarlig form av renommésnyltning som strider mot god marknadsföringssed", skriver Moderådet i sin stämningsansökan. Om Berns bryter mot förbudet och till exempel använder namnet Sthlm Fashion Week yrkar Moderådet på ett vite på 750.000 kronor, enligt Dagens Media.

Så onödigt med detta tjafsande tycker jag. Ta varann i händerna och sjung "We shall overcome ..." Eller vad tycker du?

måndag, augusti 11, 2008

Designfynda på Sveriges första vintagemässa


Illustration av Daniel Burfitt
Glöm illaluktande gamla secondhandplagg, vintage är en mer raffinerad form av second hand som slagit igenom stort i Sverige.
Den 26-27 september äger Sveriges första vintagemässa rum på Enskilda Galleriet i Stockholm.
– Vi har verkligen saknat ett forum eller en handelsplats där de bästa återförsäljare av vintageplagg och intresserade köpare kan samlas under ett tak. Nu råder vi bot på det med BAKÅT:FRAMÅT, säger en av initiativtagarna Carl Jurell.
För endast 50-lappen kan du alltså snart designfynda på denna mässa. För mer info klicka in dig på
bakatframat.se.

söndag, augusti 10, 2008

Monkibusiness


Underbara nyheter har jag att förtälja!
Monki öppnar butik i min stad, Eskilstuna i höst. Jippi! Kedjan expanderar stort med flera städer. Kul för dom har roliga kläder och bra priser. Det ryktas även att Monki ska göra ett samarbete med svenska designern Ida Sjöstedt.
Vad tycker du om Monki?

tisdag, augusti 05, 2008

Helgen i korthet

*Havet
*Sofiero Slott
*Köpenhamn
*Shopping
*Öldrickande
*Besök på nordens bästa varuhus; Illum
*Planetariet
*Tivoli
*Konstutställningar
*Pianokonsert

















Modenytt


*Vanity Fairs bäst klädda-lista
Varje år presenterar tidningen Vanity Fair sin lista på vilka som klär sig bäst i världen och nu har listan läckt ut till media. Årets pristagare en brokig samling med skådisar, kungligheter och presidentfruar. Sarah Jessica Parker, Michelle Obama, Carla Bruni-Sarkozy och David Beckham för att nämna några få. Se hela listan här.
*Mischa Barton för ASOS
Skådespelerskan Mischa Barton mest känd från TV-serien OC har i dagarna släppt en snygg väsk-kollektion hos populära webbshoppen ASOS. Mischa är känd för sin lätt hippieaktiga klädstil så naturligtvis andas väskorna vintage och bohostil. Linjen består av 14 delar och inkluderar allt från kuvertväskor och mindre axelväskor till större handväskor. Materialen är genomgående skinn och gobelängtyg och färgskalan är sober. Övriga kännetecken omfattar veck och flätade detaljer och linjens absoluta signum: det fyrklöverliknande spännet. Som på vissa väskor återkommer som präglat mönster eller hängande dekoration. Mischa själv säger att inspirationen har kommit från stilikoner som Anita Pallenberg och Marianne Faithfull. Priser från 262 kr - 2 235 kr. Klicka hem
här!

*Influenser av Mary-Kate & Ashley Olsen
Världens rikaste tvillingpar Mary-Kate och Ashley Olsen kommer att släppa en härlig modebok i höst späckad med härliga privata bilder, intervjuer med deras inpirationskällor (Diane von Furstenberg, John Galliano och Christian Louboutin för att nämna några få) och exklusiva foton av kände fotografen Rankin. Släpps den 28 oktober men går att förbeställa hos Amazon redan nu.

*Ralph Lauren för OS
Nedräkningen inför omtalade OS i Beijing har börjat och de olika nationernas klädval är naturligtvis av yttersta vikt. USA kör helylle och föga överraskande design från Polo Ralph Lauren. Skräddat och välklätt tycker jag. Inspirationen är bland annat hämtad från Jessie Owens, en amerikansk atlet som tog inte mindre än fyra guldmedaljer 1936 i Berlin. Den största utmaningen enligt Ralph himself var den stora volymen av plagg som skulle tas fram till de dryga 1 000 atleterna på plats. Det kan vi förstå, först finfina plagg till öppnings- och slutceremonin och de 22 dagar där emellan. Hoppas verkligen att vi inte behöver skämmas för oss svenskar med gula mysbrallor ...
Bilder från Getty Images, ASOS, Ranking och guestofaguest.com