fredag, oktober 31, 2008

Jag har ätit rosenrot

ett bra tag nu för att bli piggare. Grejen är bara att jag känner mig smått pillimarisk typ konstant twentyfour-seven efter att jag började käka dessa piller. Lite jobbigt faktiskt. Jag är ju för i helvete singel! Vill inte gå omkring o vara småkåt hela tiden. Äh, jag får väl dra ner till gymmet och svetta bort mina sexuella frustrationer istället. Bara de inte spelar denna låt för då går jag ...

Fredagslistan

återuppstår!

"Beautiful" i en annorlunda tappning


torsdag, oktober 30, 2008

"Idol äcklar mig"


Säger favoriten Lars.

onsdag, oktober 29, 2008

"Vem är du, vem är jag, levande charaaaaader..."


Typ så kan jag känna det lite just nu. Känner att min blogg står still och stampar. Har så mycket inom mig som vill ut men jag hittar inte riktigt orden. Ska jag bli mer personlig? Ska jag skriva om hur det är att vara singel? Mitt krig mot de överflödiga lattekilona? Mina djupa existensiella funderingar? (ja, jag tänker faktiskt inte bara på ytligheter). Eller bara allmänt blaj?
Vad vill du läsa mer om här? Lätta ditt hjärta så blir jag glad!

Fin på Halloween


Rubb och stubb kommer ifrån H&M. Låt dig inspireras! Jag skulle helt klart lägga till lite mer färg i form av smink, nagellack och accessoarer.

Apropå tuttcancergalan

"Fler kvinnor dör av lungcancer än av bröstcancer. Men kanske inte lika fräscht men den stora lungcancergalan. Snyggare med rosa än askgrått. Kan bli härligare snack om bröst också än om rökning."
Rippat från Belinda Olssons blogg.

tisdag, oktober 28, 2008

Hot damn va 90-talet var bra

Memory lane.

måndag, oktober 27, 2008

Saker jag kletar på mig

rätt ofta.

Dansbandskampen

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Såg igår TV-programmet Dansbandskampen på svt.se och vilken underhållning!

För det första superproffsiga Peter Settman i programledarrollen. Glimten i ögat och rapp i käften.

Sedan juryn med sina olika personligheter.

Anna Mourou journalist & showproducent, Magnus Carlsson artist & dansbandskung och Thomas Deutgen dansbandsexpert.
Sist men inte minst alla härliga, passionerade och genuina människor som brinner för dansbandsmusik. Vissa glada amatörer och några riktigt proffsiga. Som grädde på moset har vi den glada publiken som dansar med i både bugg och foxtrot. "Stjärnor på is" släng er i väggen! Lördagens stora TV-underhållning stavas D-A-N-S-B-A-N-D-S-K-A-M-P-E-N. Missa inte!

Framröstade favoriterna Scotts och Larz Kristerz.
Dock en liten fundering; what´s up med alla z i dansbandssammanhang?
Alla bilder från svt

söndag, oktober 26, 2008

Ernst-Hugo går igen


Foto: Janerik Henriksson
I höst är det tio år sedan en av våra största skådespelare, Ernst-Hugo Järegård, gick ur tiden. Detta uppmärksammar dokumentärfilmaren Erik Bäfving med en liten film om Ystads store son, som går på tv till jul den 29 december. Men redan den 9 november visas filmen på bio i Skåne.
– Det har inte varit helt enkelt. Materialet om honom är enormt och han var en oerhört komplex person att följa, säger Erik Bäfving till Sydsvenskan.
I filmen medverkar både änkan Karin Järegård och regissören Lars von Trier. Det blir klipp från både teveserier och reklamfilmer.
Jag glömmer aldrig honom i den smått genialiska TV-serien Riket ...

... "danskjävlar" ...


... eller hans olika sätt att uttrycka Postbanken på.

onsdag, oktober 22, 2008

Höst i Eskilstuna



måndag, oktober 20, 2008

Bäst av allt - Goodiebagen!


Måste visa er den fina goodiebagen som vi fick från bloggalan. Den var fylld med hårprodukter, parfym, muggtermos, pocketbok, två snygga halsdukar med mycket mera. Gav bort en del av skönhetsprodukterna till min bästa vän Jenny som jag bodde hos i STHLM över helgen. Tygkassen kommer jag verkligen att använda. Illustrationen är gjord av gulliga Anna Larsson som jag fick chansen att krama om i torsdags. Du är bäst tjejen!
Filmen är gjord av superpinglan Absolut Glam-Linda.

Blog Awards-galan

Kan ni läsa om här.

onsdag, oktober 15, 2008

Dagen i bilder


Jag får väl bjuda er på en bild med min nyklippta frisyr. OBS! Det är skugga på hjässan från badrumsljuset ingen utväxt. Är inte så van att ta kort på mig själv. Ser också att manikyr är på sin plats. Jag kör med röda naglar imorgon. Tack till frisören Ranja på Sussies Hairteam i Eskilstuna. Ni är bäst i stan!

Hittade också ett par schyssta pjucks från Bianco Footwear, nya i sortimentet och kostar 500 kr. Bra pris! Nu ska jag tvätta, packa och ladda inför morgondagen.

tisdag, oktober 14, 2008

Inför bloggalan


Hoppar på utmaningen inför galan som jag såg hos Alexandra och Käthe.
Klänning? - inhandlades idag. Ni får se när det är dags.
Strumpbyxor? - fixat. Funderar dock på att kanske köpa ett par svarta mönstrade. har inte riktigt bestämt mig än.
Skor? - vet ej. Vill ha ett par läckra highheels i svart lack.
Väska? - Kuvert. Vintage från Oxford-resan i somras.
Smycken? - Vet ej. men det blir nog blaffiga örhängen och armband.
Frisyr? - Ska klippa o slinga mig imorgon. Jag är djärv eftersom jag ska klippa till page.
Smink? - Sotade ögon och röda läppar.
Boende? - Hos vännen Jenny i Huddinge.
Gyllene regel? - Dricka varannan vatten under galakvällen. Det är lixom inte chict att bli kastrullfull.

måndag, oktober 13, 2008

Fri frakt

hela veckan.

Eskilstuna


Foto: min mobil Nokia95
kan vara rätt fint på sina ställen. Närheten till Mälaren gillar jag.

söndag, oktober 12, 2008

Typ

Känner mig så här ikväll. Det gäller att möta sin ångest med stora famnen ...Eller för att bli ännu mer patetisk ska jag nu se "Ensam mamma söker" på TV3. Gokväll Sverige.

fredag, oktober 10, 2008

Stina has the warderobe to kill for


Bild från http://stinasworldofeverything.blogspot.com/
Jag måste bara pusha för en brutta som jag gillar skarpt. Hon heter Stina och bloggar här. Hon har verkligen garderoben som man skulle kunna gå över lik för. Prada, Gucci, Chanel ... you name it. Jag blir så inspirerad av henne. Just nu kan du fynda i hennes vintageshop.
Men hon bloggar inte bara om yta utan även om hur vi kan vårda vårt inre. Hon har en vass penna och jag tycker det är skandal att hon inte är nominerad för Blog Awards 2008 i kategorin årets guldpenna eller fashionista. Nästa år Stina!!

Startelvan ikväll


Spännande.

torsdag, oktober 09, 2008

Dagens låt

Less is more


Tycker jag.

onsdag, oktober 08, 2008

"Och så levde de lyckliga i alla sina dagar"


Jag har precis läst Katrin Zytomierska (f.d. Schulmans) debattartikel i dagens Expressen. Rubriken är "Vi är inte skapta för äktenskapet". Först reagerade jag instiktivt med att inte hålla med Katrin i den här frågan. Men ju mer jag läste i artikeln dessto mer konfundersam blev jag om det verkligen är realistiskt att lova varandra evig kärlek?

För att göra en lång historia kort. För ett år sedan gick jag igenom en smärtsam skilsmässa. Jag och min f.d. man hade varit tillsammans i sju år och gifta i fem. Inga barn. I början var både han och jag så säkra i vår kärlek till varanndra, vi bara visste att vi skulle leva lyckliga i alla våra dagar ... typ. Visst kunde det gå upp och ner men vi var inte som alla andra par som skiljer sig för minsta lilla. Så gick våra tankebanor. Tiden gick och vi blev tyvärr alldeles för självsäkra i vår relation. Vi tog varandra för givet. Tillslut slockande glöden och vi stod inför ett vägskäl. Antingen jobba vidare på vår relation eller ge upp. Jag ville satsa men inte han. Självklart gjorde det ont. Förbannat ont rent ut sagt. Nu har det gått ett år och jag har fått gå igenom en sjuhelvetes resa i mig själv under det här året. Ibland har jag varit förbannad på att han svek mig, ibland ledsen för att sen känna mig rätt så okej. Jag har haft det svårt med det här med ensamheten som man har när man är singel. Även om man har ett rikt socialt liv kan det emellanåt kännas tungt att komma hem till ett mörkt hem där ingen finns för att möta mig. Förutom dammråttorna då ...

Jag försöker se det som så att jag som singel kan investera i mig själv. Gå de där kurserna som jag alltid önskat, partaja till morgontimmarna, prata skit i telefonen med väninnorna i timmar ... Nu menar jag däremot inte att man inte kan göra sånt när man är i ett förhållande, för visst kan man det! Men man har bara sig själv att tänka på när man lever ensam. I en relation krävs det ju underhåll och det är tidskrävande ibland.

Frågan är bara om jag någonsin kommer att hitta en kärlek igen? Jag vet inte. Som någon sa: "Stå inte med ena benet i dåtiden och det andra i framtiden för då pissar du på nuet".

Jänkarna är ju bra på det här med festandet

Eller hur?

måndag, oktober 06, 2008

"These boots are made for walking"


Bilder från Jak & Jill
Igår avslutades modeveckorna som har hållit på i flera veckor i städer som New York, Milano, London och Paris. Klart roligast är att spana in vad modefolket har på sig under dessa tillställningar. Många valde att ta ut svängarna rejält när det gällde skorna. Kul och inspirerande. Eller vad tycker du? Man undrar hur länge det dröjer innan de stora kedjorna anammar dessa utflippade stilar ...

Bild från Posh 24
Fast de här klacklösa bootsen som Victoria Beckham hade på sig nyligen tar priset i kategorin årets mest utflippade sko. Det är ett under att hon inte tippade bakåt utan klackstöd.

söndag, oktober 05, 2008

Je suis une fitta


RFSU har en rolig grej på sin sida där man kan raka eller ansa fitta. Ja, du läste rätt. F-I-T-T-A.
"Ansa skruden eller stay luden! Inget är rätt eller fel runt denna kroppsdel."
*Fnissar hysteriskt

Dagens låt


Discover Various Artists!

lördag, oktober 04, 2008

Min signaturdoft


Kan du läsa om här.

Chic- en av de bästa


Chic tillhör absolut en av de bästa glossiga tidningarna. Vill man ha det senaste skvallret, trenderna och hetaste modet rekommenderar jag Chic. Bra budgettips hittade jag i senaste numret bl a om hur dui kan göra dig en egen Prada-spetsväska. Sånt gillar jag. Från lyx till budget.

Jag följer också chefredaktören Charlotta Flinkenbergs blogg. Härligt befriande och skriven med glimten i ögat. Mode behöver inte vara gravallvarligt och perfekt.

fredag, oktober 03, 2008

Ränderna går aldrig ur


I oktober lanserar Kalles en kaviar med randiga skaldjur. Smaken kompletterar de andra randiga smakerna Original och Ägg och blir den elfte medlemmen i Kalles-familjen.
Hur ränderna stannar i tuben är dock en välbevarad yrkeshemlighet. Kalles Randiga Skaldjur är en mildrökt kaviar med krämig färskost smaksatt med hummer, krabba och dill. Kommer ut i butik nästa vecka och kostar typ 22 riksdaler.
Vera har förgäves försökt nå Kalle för en kommentar.

Butiksnytt


Fynda vintageskor!

onsdag, oktober 01, 2008

Ute på hal is


Premiär på lördag.

Hur mycket är du värd?


Man kan tydligen beräkna värdet på sin blogg i kronor och ören. Vetenskaplig? Avgör själv. Men jag blir lite glad att min är värd hela 303 167 kr!
Så kom igen nu alla företag och designers därute. Vad säger ni om att sponsra mig med en galaklänning till Blogawardsfesten??

Vintagemässan kommer tillbaka

Helgens vintagemässa blev tydligen en succé. Mässan, som gick under namnet Bakåt:framåt, lockade 4 100 besökare. Enligt ett pressmeddelande var efterfrågan på vintagekläder så stor att flera återförsäljare fick fylla på sina lager redan under mässans första dag.
Nu är det alltså beslutat att Bakåt:framåt slår upp sina portar redan i början av nästa år, 27-28 februari. Vad jag skulle vilja se mer av är just vintage än secondhand. Exklusivare märkesvaror till fördelaktiga priser.