söndag, mars 25, 2007

Pälsfritt - senaste modetrenden?

Prada är det första italienska modehuset som skriver under på PETA:s kampanj för att få ut pälsen ur modeindustrin. Efter sin modevisning i förra veckan förklarade Miuccia Prada att hon var "trött på päls". I modevärlden tolkas ett sådant uttalande som att "päls är otrendigt". Om modehusets avståndstagande har med omsorg om pälsdjuren att göra, eller om päls bara anses vara ute, är därför oklart. Prada anses vara ett av världens ledande modehus, och med dem med sig i anti-pälskriget hoppas PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) kunna värva ännu fler designers.

Källa: Fashion United Bild: Peta

12 kommentarer:

Lisa sa...

Hoppas på en kombination, det skulle vara skönt att slippa allt pälssnack!

Smartasmia sa...

Det är förunderligt att de större modehusen fortfarande leker med päls...och jag hoppas detta leder till ngt gott. tjipp:-)

Maria sa...

Vare sig det är trendigt eller inte borde inte päls användas =/ Fuskpäls funkar väl lika bra? :)kram

Mill sa...

Helt rätt! Inga pälsar här inte!

Mary Lady Luck sa...

Jippie!! Djur ska vara i skogen, inte på jackor :)

Sophie sa...

Vänta nu lite, vadå "2008 är det 20 år sedan Prada lanserade sin första pälsfria damkollektion"? Den senaste höstkollektionen hade ju massa av päls i sig och dår pratar jag om äkta päls! Eller har jag bara missuppfattat din text?

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Vera sa...

sophie: tryckfelsnisse inblandad i översättningen. Vill du har mer info rekommenderar jag att du läser källhänvisningen:
http://www.fashionunited.co.uk/

Stina sa...

Ja, det kan verkligen diskuteras det där. Jag har inte 100% förtroende för sånt där. Det är inte alls omöjligt att päls kommer tillbaka på catwalken redan nästa år.. Tyvärr.

Sophie sa...

Hihi! Då är jag med!;)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Mickis sa...

bort med pälsen helt tycker jag..håller med maria här...fuskpäls funkar de med..!

Jenny sa...

Bra bra, har iof en liten päls på en gammal jacka från 70-talet, men att köpa nytt känns inte rätt nånstans. Don't kill for fashion!

sheila sa...

Äntligen!