söndag, juli 30, 2006

Färska bär varvade med youghurtgrädde & drömsmulor

Här kommer ett supergott recept på en dessert som är helt underbar! Förra helgen när vi hade besök av syrran och hennes man på grillkväll, så bjöd jag på detta till efterrätt. Den blev så lyckad att jag nu vill tipsa er! Receptet är hämtat från (GöteborgsPosten den 22 Juni 2006).


6 port
Man kan använda andra sorters smulor också. Men krossade drömkakor och färska bär är somrigt och fräscht. Använd färdigköpta drömmar eller baka dom själv.
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 - 2 dl matlagningsyoughurt
ca 500 gr (knappt 1 liter färska bär som hallon, blåbär, jordgubbar, smultron, röda vinbär, mixa vad du tycker om)
15 st drömmar
Vispa grädden ganska hårt och blanda med youghurten. Rensa bären och dela ev stora jordgubbar i mindre bitar. Bryt sönder drömmarna och varva bär, kaksmulor och yoghurtgrädde i vackra glas eller bägare. Dekorera med bär på toppen, severa genast!

Drömmar
ca 40 st
2 1/2 dl mjöl
100 gr rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjotronssalt
Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med strö- och vaniljsocker. Tillsätt mjölet blandat med hjortronssalt och arbeta ihop det till en kletig deg. Rulla små kulor av degen, placera ut på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugn i 150 gr i drygt 12 min. Kakorna skall vara ganska bleka. Låt svalna och förvaras torrt.


Inga kommentarer: