torsdag, november 08, 2007

Alek Wek visar julen på Lindex


Lindex gör i mina ögon helt rätt och låter supermodellen Alek Wek fronta deras underklädeskollektion i jul. Hon lever verkligen upp till rollen som supermodell och jag skulle vilja tillägga superwoman.
Alek föddes in i Dinka-stammen i södra Sudan och tvingades fly undan inbördeskriget till Storbritannien 1991. I London försörjde sig Alek på olika ströjobb vid sidan av skolan. Hon började så småningom studera mode och design på prestigefyllda London College of Fashion. 1995 upptäcktes hon av en modellscout, och hennes kerublika ansikte revolutionerade och ruskade om modevärlden. 1997 prydde hon omslaget till amerikanska Elle, och samma år fick hon titeln Årets MTV-modell, bästa nya modell på Venus de la Mode Fashion Awards, och flera andra priser. Sen rullade det bara på med modelljobb för bland annat Issey Miyake, Moschino och Victoria´s Secret samt visningar för John Galliano. Idag designar Alek även egna handväskor och under hösten har hon gett ut sin självbiografi, Alek - From Sudanese Refugee to International Supermodel. Utöver detta ägnar hon mycket tid åt välgörenhetsarbete för att öka medvetenheten om aids och bröstcancer. Hon arbetar också för att minska den humanitära katastrofen i Sudan.
Johan Hallin, marknadschef på Lindex säger:
Vi valde Alek för hon framhäver våra underklädesplagg på ett fantastiskt fint sätt. Som modell är Alek enastående och expressiv, och sättet hon visar upp vår kollektion på är fullständigt fenomenalt. Det tillsammans med hennes bakgrund gör att Lindex uppfattar henne som en symbol för den modiga kvinnan.
Kampanjen pågår från den 14 november fram till jul på utomhustavlor och i Lindex butiker.

4 kommentarer:

Smartasmia sa...

Japp - hon är en snygging indeed!

Sabor sa...

Lindex har ofta fina underkläder ;)

Johanna sa...

Hon är verkligen vacker. Önskar bara att de kunde ha en vanliga kvinna nån gång för att visa att alla inte ser ut som slimmade amazonmodeller. Trevlig helg.

Vera sa...

smartasmia: yes indeed :) kramis
sabor: Ja, jag tycker att dom har ryckt upp sig.
johanna: jo, men hon tillhör i alla fall inte de magraste.