söndag, september 30, 2007

Stine Goya

Ja, man kan faktiskt skriva om både mode och politik! Det tycker i alla fall jag. Jag skiter fullständigt i om jag skrämmer bort en del läsare pga Burma-inläggen. Det här är MIN blogg och jag skriver va sjuttsingen jag vill.
Här har vi en outfit som jag önskar mig rakt av. Det är en duktig danska som heter Stine Goya som designat T-shirten & skorna. Låt dig inspireras eller köp! Nu ska jag se på Brothers and Sisters.

T-shirt-klänning, Stine Goya 799 Dkr
Jacka, Prairies de Paris
Stövletter, Stine Goya
Vantar, Maria La Rosa
Leggings, Vanessa Bruno
Strumpor, Maria La Rosa

lördag, september 29, 2007

Burma


Säg vad du vill om Burmakrisen men den får tydligen folk att reagera. Även i detta gäspiga, avlånga i-land. Folk tar på sig röda tröjor, skickar kedjesms, bakar och skriver på uppropslistor. Några kritiserar andra människors initiativ och menar på att det är fjantigt och att de flesta bara har på sig en röd tröja för att det är "chict".
Jag säger bara att jag vet varför detta engagerar så många. Händelserna i Burma är en perfekt mediastory. Du har det onda mot det goda. Vackra fredsälskande munkar mot fula våldsamma diktatorer. Eller som Vassa Eggen skriver, "en fredlig marsch mot stark armé, folkets fattigdom mot pärlbeströdda generaldöttrar."
En fråga som jag ställer mig är varför inte världsamfundet har reagerat tidigare mot diverse förtryck i Burma? För det har ju knappast rått brist på kunskap om detta, trots att landet varit så slutet. När Carl Bildt fick den här frågan i veckan sa han att världsamfundet visst har uttalat sig i frågan, men medierna har inte varit särskilt intresserade förut.
Jag tycker att munkarna och invånarna i Burma behöver vårat stöd i deras kamp mot frihet! Och om någon därute tvivlar på att deras insats gör någon nytta så är svaret; JA! Du behövs och tillsammans kan vi påverka mer än vad vi tror! Det här kan du göra idag.
Bild Aftonbladet

fredag, september 28, 2007

Dagens outfit


Tshirt Gorilla, Zoovillage 300 kr
Acne Jeans Tube highwaisted 1200 kr
Peace-örhängen, finns liknande på H&M, Glitter och Kicks
Skor Converse, Caliroots 400 kr

Så här kan du stödja munkarnas kamp i Burma

*Klä dig i rött! Ta på en röd t-shirt, en röd sjal eller något annat plagg i rött.
*Mejla till EU:s ordförandeland Portugal och be dem agera för en starkare EU-politik mot Burma. Mer info finns på Burma Campaign UK.
*Påverka bankerna. Flera svenska bankers fonder - Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank - placerar pengar i det franska gas- och oljeboalget Total som är en viktig inkomstkälla för den burmesiska militärregimen. Skriv eller ring till din bank och be dem sluta samarbeta med Total.
*Stöd Svenska Burmakommittén, en politiskt och religiöst obunden organisation för mänskliga rättigheter i Burma.

Lista från Aftonbladet

torsdag, september 27, 2007

Dagens fynd


Klänningstunika, Indiska 249 kr
Lackväska, Lindex 299 kr
Till detta skulle det vara snyggt med lila strumpbyxor och ett par svarta mockastövletter.
Update: Tunikan finns bara i svart och kommer ut till butik vecka 42.

onsdag, september 26, 2007

Min nya religion

Våga...
- trotsa Jantelagen
- bryta mot gamla invanda mönster
- stå för dina värderingar
- tänka annorlunda
-se dina styrkor
- prata
- släppa loss din passion
- ha skoj
- se ut på ditt sätt
- göra saker
- vara dig själv

Av Ida Pyk, ELLE

Milan Fashion Week - Prada spring 2008
Den här kollektionen är verkligen knasig, färggrann och lite Ugly Betty över det hela. Men jag gillar den trots allt. Den ger mig inspiration och glädje.

måndag, september 24, 2007

Annie Lennox

Dagens låt

Jag fullkomligt älskar Annie Lennox. Hon släpper nytt album 3 oktober, "Songs Of Mass Destruction". Lite mörk och det passar mig utmärkt just nu.

söndag, september 23, 2007

Höstens snyggaste skor


Jag håller med Cecilia B Jonson, att dessa Rizzoskor är en av dom snyggaste/coolaste som finns ute i handeln just nu. Man skulle kunna ha dom till en kornblå kort klänning med svarta strumpbyxor, eller varför inte till en svart kort skinnkjol? Kostar 1895 kr.

lördag, september 22, 2007

Sex And The City - The Movie

Det börjar dimpa in lite bilder här och där från filminspelningen av SATC. Det ryktats nu om att Mr Big & Carrie ska vara sambos i filmen ... undra hur det kommer att gå. Det får vi inte veta förren nästa vår, då filmen ska ha premiär. Tills dess får vi frossa i bilder från inspelningen.

  • Charlotte York Goldenblatt
  • Carrie Bradshaw
  • Miranda Hobbs
  • Samantha Jones

fredag, september 21, 2007

Önskeoutfits - Day & Night


Hittade dom här helt underbara bilderna i Marie Claire och blev kär. Härlig inspiration till nästa shoppingtur.

torsdag, september 20, 2007

Zara i blåsväder


Den här väskan fick många att gå i taket av ilska. Varför? Jo, inte pga blommorna eller cyklarna, utan hakkorset. Visserligen är det inte bara en nazistsymbol utan också religiös symbol för hinduister och buddister men va hjälper det? Butikskedjan Zara har återkallat väskorna och säger nu: "Vi visste inte att det fanns hakkors på väskorna. Vi vill be om ursäkt för om någon känt sig illa berörd eller kränkt av detta."
Vad tror ni? Var det en PR-kupp eller ett misstag?

Posten igår

Fick månadsräkningarna för mobilen och telefonen igår. Tydligen har jag spenderat 785 kr på nallen och 1239 på den fasta. Inte bra! Det är alldeles för mycket. Trots att jag försöker ringa så lite som möjligt. Funderar på att skita i den fasta telefonen.
Som tur var så innehöll posten lite mer roliga saker som nya Bon, King och VeckoRevyn. Tycker nog att VR har blivit sämre sen Ebba försvann från papperstidningen. Jag menar på förra omslaget var det Natasha Peyre & han från A-teens, Danni eller va han nu heter. "Vi ska aldrig göra slut" sa dom. Men hallå! Hur patetiskt är inte det??! Skärper inte VR till sig så slutar jag prenumerera.

onsdag, september 19, 2007

Hallelujamoment ...

... skulle Kishti nog säga om den här mannen. Så underbart att se juryns reaktioner innan och efter.
Enligt Aftonbladet kommer han till Sverige för att ge konserter. Jag skulle tippa på att han blir nästa Pavarotti.

Rizzo 30 år

Läste nyss att nu när Rizzo firar 30 år instiftar dom ett skostipendium. En nyexaminerad designstudent tilldelas varje år stipendiet och får chansen att skapa en mindre skokollektion för Rizzos butiker. Först ut är Beckmansstudenten Alice Shulman.

Skisserna ser än så länge lovande ut. Alice påbörjar studier på Central St Martins i höst men kommer att jobba med Rizzo-kollektionen parallellt. Hennes stipendiatkollektion ska finnas i butik till våren 2008.

tisdag, september 18, 2007

London Fashion Week - Luella Bartley

Nu är Luella äntligen tillbaka i London efter några år i New York. Igår visades hennes senaste kollektion för spring/summer 2008. Den är helt fantastisk tycker jag. Hon blandar grunge, rock och romantik på ett underbart sätt.


Kollektionen var en härlig blandning av fräcka partyklänningar, kostymer och skoluniforminspirerade outfits. Färgerna gick i svart, guld, rött, grått och gult. Det är inte konstigt att Lilly Allen var där eftersom det påminner väldigt mycket om hennes klädstil.
Mer bilder Style

måndag, september 17, 2007

Tunggymnastik


Har du (som jag) svårt att uttala vissa designernamn? På fashionabout.com får du namnen upplästa för dig via ett knapptryck. Plugga in och impa på omgivningen!

Teve Teve

*Ikväll kommer jag titta på Studio Virtanen. Gäster är Leif GW Persson, The Perishers och Olivia Svenson. Härlig mix. Klockan 22 på TV8. Missa inte!
*Imorgon blir det Sveriges Emmygala, Kristallen kl 20 på TV3.
*Om det är segt så slår jag garanterat över till kanal 5 kl 21. Det är ju säsongsstart på Desperate Housewifes.
*På onsdag vettesjutton hur jag ska göra. Heroes, Grey´s Anatomy och TopModel krockar kl 21. Med andra ord ... jag har inget liv ...

fredag, september 14, 2007

Dramaten nästa!

KOLLA HÄR

torsdag, september 13, 2007

Tjuvtitt på Cavalli för H&M


Ser typiskt Cavallianskt ut med leopardmönster och guld. Vad tycker ni?

onsdag, september 12, 2007

Black is the new Black


Det är faktiskt riktigt snyggt med svarta inredningsdetaljer. Gillar brödboxen, lamporna och vattenkannan. Allt hittar du hos Favoritsaker.

Jag vet att det är barnsligt men jag kan inte låta bli

Tillägnas Hanna Fridén
Prutten Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten. Roar små barn. Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler. Döljs med lätt hostning.
Smygaren Ofarlig. Tyst och luktfri. Inleds med magknip och kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen. En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter. Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra eller bingolotto, har femton par rena kalsonger bredvid sig samt 3 meter till muggen, jämför med "stänkfjärten".
Lönnmördaren Lömsk, tyst och dödlig. Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med "smygaren" men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent. Avslöjar dess bättre inte den skyldige. Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.
Äggmöken Liknar "lönnmördaren" och "smygaren", är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig så att ingen misstar sig på den skyldige. När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde "smygare" för kvällen så förvandlar den sig blixtsnabbt till en "äggmök". Kan ej döljas med hjälp av en hostning.

Stänkfjärten Överraskande och ytterst otrevlig. Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort. Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl är vanliga ställen där "stänkfjärten" helst förekommer. Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.
Alkolåset Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser. Långvarig och ljudlig. Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud. Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.
Ärtsoppan Tar aldrig slut. Påminner mest om tungt artilleri. Kommer sig av olämplig föda. Kan därför undvikas genom god planering. Medför annars inställda middagar och biobesök mm. Uppträder oväntat då vännerna bjudit på "något exotiskt från Turkiet" till middag.
Knallskottet Rolig effekt vid nyårsfirande. Annars inte rolig. Oftast luktfri men desto ljudligare. Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud. Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb. Dyker oväntat upp vid ansträngning, framåtböjningar mm, t.ex. när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Arlanda, eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.
Brakskiten Överraskar och är ljudlig som "knallskottet" men är mer utdragen. Låter helt enkelt otrevlig. Behöver inte lukta illa. Väcker i allmänhet kommentarer i stil med: "För h-e! vad håller du på med? Gå på muggen för f-n!"
Benvärmaren En klassiker. Innehåller ofantliga mängder varm naturgas. Sprider sig långsamt nedåt. Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.
Slappröven En märklig och lite ovanlig variant. Utdragen. Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud. Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.
Oskulden Utdragen som "slappröven" men gäll och vass. Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.
Svidaren En lurig rackare. Liknar "stänkfjärten" men är långsammare och kan därför hejdas innan alltför stor skada skett. Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden för att inte ge upphov till babianarsle. Tar man inte "svidaren" på allvar kan man senare råka ut för en "stänkfjärt".

tisdag, september 11, 2007

Dagens i-landsproblem

Ikväll krockar Gilmore Girls med TopModel ... Det är säsongsavslutning på båda serierna. Bajs oxå.

måndag, september 10, 2007

Seriöst??!!Via Spanbloggen

Video Music Awards 2007

Här kan ni se Britney´s omtalade nummer på galan. Vad tycker ni?

Jag tycker att det var tråkigt och segt. Hon ser faktiskt osäker ut i början när hon flackar med blicken. Ingen inlevelse i dansen utan hon bara struttar runt i sina highheelboots och går fram o tillbaka på scenen. Jag tror att hennes karriär är över.
Om ni inte som jag såg galan inatt så sänds den på lördag kl 21:00 på Mtv.

Rihanna, Nelly Furtado, Rosario Dawson och Hayden Panettiere i satin.
Tantvarning!

söndag, september 09, 2007

NY Fashion week Spring 2008 Del 3


Proenza Schouler´s kollektion dominerades av västar, kjolar och klänningar. Västarna markerades med skärp ovanpå. Riktigt snyggt tycker jag.
Första parketten flankerades av Anna Wintour, Gena Gershon, Demi Moore och Kyra Sedgwick.

Ports 1961 hade afrikanska influenser med en modern touch. Vackert mönstrade huvudsjalar, långa och korta klänningar, pennkjolar.
Här syntes Sarah Michelle Gellar och Ivanka Trump.

J Mendel vårkollektion andades glamour70-tal a la Hollywood. Lätta tyger som swishade fram på catwalken. Dessa klänningar tyckte jag särskilt om.

Mary J Blidge, LeeAnn Rimes, Carrie Underwood och Jaime Lynn Siegler hade hittat hit.
För mer info gå in på Style

lördag, september 08, 2007

NYFW Badgley Mischka spring 2008 Del 2Designparet Badgley Mischka har gjort en hyfsad kollektion för spring/summer 2008. Inga stående ovationer från min sida men det fanns några guldkorn som jag tyckte om. Kostymbyxeoutfiten är klockren i skärning, siluett och färgkombinationer. Klänningarna är retro-chicka med en touch av den franska rivieran. Klassiskt, stilsäkert och godkänt. Naturligtvis var deras nya musa Teri Hatcher på plats.

För mer info gå in på Style

fredag, september 07, 2007

Demi Moore


Demi Moore rockar fett. Det borde vara olagligt att se såhär fräsh och ungdomlig ut vid 44 års ålder. Att hon dessutom dejtar Ashton gör mitt ansikte alldeles grönt av avundsjuka. Här ser vi henne under den pågående modeveckan i NY.

torsdag, september 06, 2007

NY Fashion Week spring 2008 Del 1

NY Fashion week är i full gång och jag önskar att jag var där. Som tur är så kan vi följa det på nätet. Jag undrar verkligen hur dom gjorde förr i tiden när det varken fanns internet eller digitalkameror...

Har skummat igenom bilder från visningar och här är några favoriter än så länge.
Först har vi den rätt nya designern och australiensaren Josh Goot. Till dunkande technomusik visades det sexiga och moderna jerseyklänningar och kjolar med härliga assymetriska mönster.
Vårigt och ungt.
Rag & Bone-visningen var det kändistätt, Amanda Peet och Kate Bosworth för att nämna några. Kollektionen var mycket safari och färgerna var naturella.
Marchesa hade inspirerats av British Raj och dom lyckades (som vanligt). Det här är en av mina favoritdesigner. Vi kommer med all säkerhet se många av dessa vackra klänningar på röda mattan fram över. Mischa Barton skulle klä i den gröna klänningen och M-K & Ashley Olsen i den svarta.


Gwen Stefani´s L.A.M.B. var okej. Inget nytt under solen men hon gör coola och rockiga kläder med stil. 60-talet är här för att stanna.
BCBG Max Azria andades bohemromantiskt och luftigt. Markerad midja och färger som offwite, disgrått och gammelrosa. Vackert och lite danskt.
För att se mer från visningarna gå in på style.com