torsdag, januari 10, 2008

Grammis 2008


Vad är grejen med Salem Al Fakir?? I just don´t get it ... han är verkligen inte min kopp of tea. Men han kammade hem hela fyra Grammisar igår kväll i dom tunga kategorierna; årets manliga artist, nykomling, producent och kompositör. Förhandstippade Säkert! blev årets textförfattare och årets kvinnliga artist.

Kvällens stora förlorare var utan tvekan Sahara Hotnights som var nominerade i kategorierna årets grupp, album och låt men fick se sig besegrade av folkfavoriterna Kent. Tyvärr.
The Hives var däremot värda segern i kategorin årets liveakt. En av Sveriges just nu bästa liveband!
Ljusglimtarna under kvällen var Maia Hirasawas (som borde blivit årets nykomling) och Lars Winnerbäcks scenframföranden. Amanda Jenssen gapade sig igenom sin nya singel och skålade med Bert Karlsson. Se alla vinnare här!


Coolaste pumorna var helklart Saharorna - kolla in snygga kjolen från Whyred´s vårkollektion, Annika Norlin Säkert!, Miss Li - i vintage från Beyond Retro, väska från Myrorna, Elin Lanto - i Alice McCall-dress från Life is too short... och Petra September - i klänning från Fransisco och kofta från Gina Tricot.
Kvällens snackis; Carl Bilts kavaj föreställande gröna råttor. Svindyr italiensk design. Har frugan Anna-Maria valt den?
Vad tycker du om kavajen? Hiss eller diss?
Bilder från Scanpix och Mathias Nordgren

4 kommentarer:

Anonym sa...

Elin Lanto ser inte riktigt klok ut, herregud vad ful hon är

Christer sa...

Jag gillade Salem när jag lyssnat på plattan, men det som verkligen övertygade mig var att se honom live. Spelglädje på scen är så smittsamt! Förutom spelglädjen och ett rockigare sound så blev musikaliteten så mycket tydligare; bandet var riktigt tight och det kändes att Salem hade full koll och behärskade situationen... Det är imponerande av en debutant!

Sahara Hotnights är jag (som bekant) däremot tveksam till. Jag har sett dem live, och de var lika tråkiga som den senaste skivan är...

Vera sa...

anonym: smaken e som baken ... själv tycker jag att det är snyggt.

christer: ja, jag misstänkte att du gillar Salem. hehe. spelglädje, ja det har han. men det är inget som jag laddar ner på Ipoden ;)
Klent utbud tycker jag att det var. Ingen klockren vinnare på dom tunga kategorierna.

Johanna sa...

Jag gillar honom, såg honom live i somras och har plattan. Men jag är missnöjd att Kent tog hem årets platta, den gillar jag inte. Även fast de är Tunas kungar.