tisdag, augusti 26, 2008

En het potatis

Går det att kombinera våldsromantik, feministhat, rasistiska fördomar och förlöjligande av familjelivet i en och samma artikel? Tydligen. Författaren Cecilia Gyllenhammar och skådespelerskan Jessica Zandén har lyckats med det konststycket.


Under rubriken
"Jämställdheten kväver oss! Ge oss tillbaka den riktige mannen!" hånar Zandén och Gyllenhammar den svenska lattepappan och hyllar samtidigt otrohet och misshandel i äktenskapet.
Citat ur artikeln:

"När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen? Och hur kan vi hjälpa misshandlade kvinnor, om vi hymlar med den magnifika kraften i ett försoningsknull?"

"Kanske har vi helt missat det som halva Europa och hela Sydamerika insett: att långa äktenskap kräver älskare och älskarinnor. Och att den äktenskapliga redovisningsskyldigheten inte alltid är av godo."

Det har spekulerats i om dessa kvinnor över huvud taget har skrivit det här inlägget eller om den är fejkkonstruerad. Men enligt debattredaktören på Newsmill Karin Eder-Ekman är den äkta och skriven av Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar som just nu (lägligt nog) befinner sig på semester i Grekland. Jag hoppas för deras skull att de skrev det här inlägget under fyllan, annars är det för tragiskt.
Vad tycker du?
Foto: Mikael Gustavsen, Aftonbladet

5 kommentarer:

smultron sa...

Jag kollade in länken och efter att ha läst kan jag bara hålla med Jonas, som lämnat en kommentar där. Det är nån slags inte helt genomtänkt brainstorming dessa kvinnor ägnat sig åt, tror jag.

Det är bara otydligt och förvirrat och jag tycker inte att det är någon vits att plocka ut valda delar av "geggan" heller. Obegripligt svammel som säkert provocerar många, men inte mej ialla fall.

Anonym sa...

Jessica Zandén har en egen terapimottagning i Bromma där hon ger sina patienter kognitiv beteendeterapi.

Adress:
Zandén & Carlström AB
Orrspelvägen 11
16766 Bromma

Telefon: 0708 570328

Fax:08 251538

Email:
jessica.zandén@bredband.net

Verksamhetsbeskrivning:
Kognitiv terapi Friskvård Jessica Zandén

Camilla sa...

Men herregud vilket trams ... Är det ett sorgligt försök att få igång en diskussion eller vill de leva i någon slags moderniserad romanvärld? Själv föredrar jag nog en urvattnad lattepappa framför ett "kärleksfullt" slag över munnen. Sen är språket och texten riktigt dålig - vilket lågvattenmärke!

Anonym sa...

Hela historien är så sorglig , men inget förundrar mig nu förtiden.

Vera sa...

smultron: du har rätt att det sällan blir bra med utvalda citat men man blir inte klokare på att läsa hela texten heller.

anonym: Jessica är en ypperlig proffsig skådespelare men jag skulle nog inte vilja ha henne som terapeut ;)

camilla: bra rutet!

fröken ida: sant. man blir nog lite härdad.