torsdag, augusti 21, 2008

Inavel i modebloggsvärlden?


Modeoraklet Ebba von Sydow har skrivit en bra artikel i dagens Expressen om svenska modebloggandet. Finns att läsa här.
Saxat:
"Egen stil? Att använda bloggens frihet till att våga sticka ut? Att göra tvärtom mot vad Elle-redaktionen i Stockholm gör? Glöm det. Svenska modebloggvärldens maktskikt har blivit ännu ett bevis på att vi svenskar älskar att se exakt likadana ut.
Bloggpionjärerna är inte längre coola uppstickare, modebloggmaffian har förvandlats till en armé av söta tjejer i identiska outfits som sitter lite lagom löst på deras pinnsmala kroppar."

Amen to that! Personligen läser jag inte dessa bloggar eftersom dom inte intresserar mig. Missuppfatta mig nu inte, jag älskar mode i alla dess former men jag blir så trött när alla bloggar om samma saker. Jag efterlyser mer personlig stil och roligare vinklingar i svenska modebloggsvärlden. Det finns dock några riktigt härliga och inspirerande modebloggare som gärna vill tipsa er läsare om.
UnderbaraClara - smockad med fina bilder och mycket vintage
LLC Lisa Corneliusson (SVT) - modejournalist med unika repotage
Conspicere - mode i vid bemärkelse
Garance doré - fransk
Miashopping - snygg stil och känsla för mode
Spana gärna in mina favoriter i länklistan till höger. Ni rockar fett!

7 kommentarer:

Sophie sa...

Wow!!! Kunde inte ha sagt det bättre själv! Fattar ibland inte varför folk fortsätter att läsa alla dessa bloggar. Vad ger det en? Det räcker ju med att läsa en så har man läst alla!

Mvh Sophie ♥

Alma sa...

Hear, hear! Exakt mina tankar och har varit sen jag gav min in på att göra en egen blogg okt 06- och ju mer tiden led, desto fler likadan blev det. trist och obehagligt. jag läser två mer eller mindre dagligen; underbaraclara och bookofmiri, hon är underbar.

MiaShopping sa...

Åh tack! Vilken fin utmärkelse!

donnasandra sa...

Håller med dig, skrev ett inlägg om samma sak förut faktiskt :-)

Vera sa...

sophie: yes indeed! kram

alma: bookofmiri är intressant ja. personligt och inspirerande. välkommen hit!

miashopping: vassego bruttan! vi måste träffs ngn gng.

donnasandra: det är intressant att vi är många som håller med fröken Sydow. du är en favorit hos mig oxå. kram

Johanna sa...

Håller verkligen med dig här. Jag läser inte de "stora" modebloggarna eller vad jag ska kalla dem. Som Sophie skriver har du läst en har du läst alla. Och jag försöker verkligen att inte vara likadan på min blogg.

Vera sa...

johanna: jag undrar varför dessa bloggar har så många läsare. dom kanske hajpas av hajpen ;D eller så bloggar vi för trågigt ... hehe