torsdag, november 13, 2008

Psykoanalys a la Facebook-grupper

Fina Kajsa gjorde en egen amatörpsykoanalys på sig själv grundat på vilka facebookgrupper hon är med i. Lysande idé tycker jag. Så här kommer min. Ett handplockat urval eftersom jag är med i ganska många grupper.


Alla vi som älskar Köping-Tobbe
Världens härligaste gnällspik och hypokondriker. Hans utbrott är fantastiska. Alltid med lika delar vansinne och kärlek i botten. Tobbe till och med svär vackert. Jag gillar att bejaka galenskap och se livet outside the box.


Blades of Glory
Isåkning söndagar på Zinkendamms i STHLM. Anordnat av coola bruttan Anastelle Wieslander. Ett desperat försök i att tillhöra det hippa mediagegget.LEAVE BRITNEY ALONE!
Kommer ni ihåg det här utspelet när det var som värst för popprinsessan? Hon blev trackad av papparazzis, av med barnen och rakade skallen. Jag och världen led med henne. Brittan är min softspot som jag diggar i hemlighet.


Nej till plastkassen!
Vi gör av med en miljon plastkassar per minut i världen och kan bara genom att ta med oss en tygkasse till affären göra stor skillnad – tillsammans. Sprid lite medvetenhet bland dina medmänniskor - säg nej till plastkassen! Men - forgive me father for I have sin. I min kökslåda längst ner är det knökfullt med giftiga plastisar. Jag glömmer oftast att ta med min tygkasse när jag handlar.The Ernst Hugo Järegård Appreciation Society
Har varit ett Ernst Hugo-fan länge. Det finns ingen annan skådis som kan uttala ett enda ord på 1000 olika sätt. Remember Postbanken? Tja, vad ska jag dra för analys av detta? Vette faan. Men jag gillar karln.
Support the Monks' protest in Burma
Jag som så många andra drogs med i munkarnas protester härom året. Men jag har inte varit på sidan sen dess. Jag vet ju inte ens om konflikten är löst. Jag tillhör väl den ängsliga skaran människor som tror att världen blir bättre av detta joinande.
Journalister och annat löst mediefolk
Fake it til you make it.


Slutsats: Det råder väl ingen tvekan om vem jag vill bli när jag blir stor? Jag vill vara den dära hippa coola tjejen som har 500 vänner på fejjan, blir perfekt snygg på alla kort som jag taggas i, miljömedveten, samhällsengagerad och en lika perfekt pojkvän.
Sanningen är dock: 58 friends på fejjan, överflödiga lattekilon, ohipp, singel, har aldrig röstat i politiska val och något förvirrad. Sa jag att jag var singel?

3 kommentarer:

Johanna sa...

Det handlar om att hitta sig själv och inte jämföra sig med andra. Den största utmaning som vi ställs inför i livet och det är sannerligen inte lätt.

Kerstin sa...

Åh, vad skoj... fast jag tror inte att jag vågar analysera mina grupper...

Anonym sa...

Hahahahahhaahhaha... å, jag kan ingenting om Facebook för jag är inte med där. Men det var superkul att läsa!