tisdag, december 11, 2007

Nobel 2007

Nobelfesten 2007

(Klicka på bilden och sen på bildspel/slideshow)
1.Var utan tvekan våran prinsessan Madeleine i ett snedskuret bordeauxrött sammetsfodral av designern och Nobeldebutanten Linda Nurk. Så vackert även bakifrån.
2. Där har vi drottning Silvia i en magnifik röd helplisserad sidenkreation av japanske Gnyuki Torimaru. Till detta gnistrade drottningens favoritsmycke – Drottning Sofias briljantdiadem, för trettonde gången i Nobelsammanhang och runt halsen bar hon ett briljantkors ur Karl XIV Johans fideikommissamling.
3. Kronprinsessan Viktorias val var uppfriskande nog aningen djärvare i sitt snitt, med markerad midja och ett utmanande dekolletage som lämnade axlarna bara. Dessutom hade hon snappat upp den senaste trenden, färggradienter. Till detta gnistrade Karl Johan–diademet med sina sex diamantrosetter i den annars strama håruppsättningen. Men chiffongen harmonierar inte med den svarta duschesskjolen. Tyvärr. Designad av Pär Engsheden.
4. Thèrése Crémieu heter damen i den guldaktiga vintageklänningen från Chloé. Den var mycket vackrare i teven.
5. Fillippa Reinfeldt i en helt okej lila klänning.
6. Kungens bordsdam Marie Jose Fert i en Dries Van Noten. Coolt.
7. Sist men inte minst Svenska Akademin-ledamoten Kristina Lugn som hade ansträngt sig lite extra med att locka håret. Poet i svart, såklart.

2 kommentarer:

senapsgul sa...

mysigt med nobelfestbildspel :)

Vera sa...

senapsgul: kul att du uppskattar det.