fredag, april 11, 2008

Fredagslistan


1. Janne Josefsson – igår sändes det andra Debatt-programmet med Janne som programledare. Han sköter sig strålande som debattledare. Vilken nerv, vilken känsla och framför allt låter han gästerna tala till punkt. Men esset i rockärmen är hans förmåga att inte låta politiker eller ansvariga slingra sig undan med en massa tomt prat. Kvällens höjdpunkt var när Claes Malmberg och Jan Myrdal rök ihop. Smockan hängde i luften.
2. Streetsmart – Sveriges just nu bästa modeprogram hittar du på ZTV. Underbara och proffsiga Karin Winther & Tony Cederteg leder programmet med bravur och hyllar den egna personliga stilen.
3. tyda.se – världens bästa verktyg när du vill översätta från svenska till engelska och tvärtom. Det finns tom en speaker som uttalar orden korrekt.
4. Underbara Clara – när vi ändå är inne och hyllar den personliga stilen så måste jag tipsa om bloggaren Clara. Strunta i net-a-porter och svindyra märken. Tjejen bär nästan bara vintage/budget och skapar ljuv musik med sin unika stil. En sann fashionista! Se henne här.
5. Chinos – säsongens hetaste plagg stavas c-h-i-n-o-s och bärs med fördel upprullade med ett par converse. Vill du edga till det är ett par höga pumps grrrr ...

1. Reinfeldt och company – har beslutat att inte bojkotta OS i Kina. Skandalöst! Hur kan man vara med och stötta en av världens största diktaturer? Det minsta man borde göra är att åtminstone bojkotta invigningsfesten.
2. 4 minutes - Madonnas nya låt och video är så dålig att jag skäms. Synd för jag gillar tanten annars.
3. 1000apor.se – klanen Schulmans ger sig i kast med något av det svåraste man kan göra, en humorsajt. Vi kommer väl alla ihåg Spermaharen. Det är liksom inte längre roligt med att driva med andra, på deras bekostnad. Det Alex är duktig på det är att skriva och det vill jag se mer av i fortsättningen. Vad han får för sms eller befinner sig just nu – är helt ointressant.

9 kommentarer:

Petra sa...

Du kommer med så bra tips! Tyda.se måste jag lägga till bland favoriterna och chinos med converse (har bara sett bilder med höga pumps och nej, tänka själv...vad är det ;-).
Jag tittade in på 1000apor i går för första gången, mycket trams men jag blev positivt överaskad av frugan Katrins parodi på Doreen; Katreen 21.30, kul tyckte jag.

Johanna sa...

Jag ska nog också skaffa mig ett par chinos, eller cigarettbyxor. Den inspirationsbilden är läcker, det var tjejen i fråga i verkligheten med. ärligt med fredag.

Vick2ria sa...

Hej,

ja eventuellt kan man hitta krönikan på nätet. Kanske i morgon...

Fin helg!

Vera sa...

petra: tack, va kul att du uppskattar tipsen :D
jo, den parodin var faktiskt rolig, visste inte heller att Katrin har sådana talanger.

johanna: :D

vi2ria: ok. tack.

Jessika sa...

Tack för tips om länk till Underbara Clara tv inslaget!! Kul att höra henne och inte bara läsa och se :) Gillar henne skarpt!

Anna funderar sa...

Klockrent! Josefsson sköter sina kort väl eller hur, mycket tight format och lagom styrning.

(Jag hittade mina gamla chinos igår, slappa och sköna...)

Vera sa...

jessika: ja, hon verkar lika trevlig IRL som i bloggen.

anna: du är en riktig fashionbrutta du ;)

Anonym sa...

Yes Vera, tyda.se använder jag oxå, och den är super, går just nu på engelskakurs, och använder den flitigt. Tack Vera för många bra inlägg du har, du blandar friskt ytligt och oytligt, courage girl, håll ut med det!

Vera sa...

anonym: tack P! Du e så go ;D