torsdag, april 03, 2008

Stoppa pressarna!


Nu står det klart att det blir japanska Comme des Garçons som kommer att gästdesigna en kollektion för H&M i höst. Chefdesignern Rei Kawakubo är – till skillnad från många andra – inte utbildad i mönsterdesign. I stället tänker hon ut sina kreationer i huvudet och förklarar sedan sina idéer för sina mönsterkonstruktörer som i sin tur ritar ner idén på papper. Rei Kawakubo är känd för sin kreativitet och konstnärlighet och det kan ibland vara svårt att dra en gräns mellan mode och konst i hennes kreationer. Hennes plagg är oftast gjorda i svart, grått och vitt och karaktäriseras av att vara de inte alltid är helt proportionella. Det kan fattas en ärm eller liknade i kreationen, vilket sätter den konstnärliga touchen.
Ja, vad ska man säga. Det är ett spännande och framför allt djärvt val av H&M att välja detta japanska märke. Min fråga är om det kommer bli lika galna kreationer i deras gästkollektion för H&M? Det kanske inte är så många som känner till detta modehus sedan innan men nu blir det ju ändring på detta. I november lanseras kollektionen över hela världen. Vad tycker du om H&Ms val? Hiss eller diss, bu eller bä, hit eller shit?

5 kommentarer:

Johanna sa...

Hiss helt klart. Roligt att de vågar sattsa på någon lite mindre känd hos allmänheten.

Vera sa...

johanna: kul. då är vi åtminstånne 2 som gillar valet :D

Anna funderar sa...

Jag tror det kan bli så spännande, just det oväntade valet ger extra krydda. Modeintresserade dottern var eld o lågor:)

Petra sa...

Hit eller shit! Det var något nytt. Det gillade jag.
Jag gillar även HM:s satsningar på samarbete med olika designers. Om sedan kläderna kommer att bli något som jag vill ha spelar ingen roll.

Vera sa...

anna: precis. oväntad kombination. känns mer spännande än Cavalli o Lagerfeld för man vet inte alls hur det kommer att se ut.

petra: yes! jag älskar att mynta nya uttryck ;)