torsdag, april 24, 2008

To be or not to be, c'est la question, folks

Även om jag är en samlare på skor och väskor så ser jag nu att mitt boksamlande slår alla rekord. Inköpte nyligen en splitterny bokhylla så att jag får plats med alla dessa böcker. En del fattar inte tjusningen med att äga en bok. "Du kan väl hyra på biblioteket?", frågar dom undrande. -Aldrig i livet!, säger jag då. Vem vill bläddra i en unken gammal bok med kafferingar och ihopklistrade sidor? Euuuuwwwhhh! Dessutom är jag värdelös på att lämna tillbaka dessa i tid så det slutar oftast med dryga böter. För dom pengarna hade jag ju kunnat köpa bokjäveln istället.
Det här är jag i ett nötskal.

7 kommentarer:

Veronica sa...

hihi jag är precis lika dan!

Vera sa...

veronica: vi bildar klubb vetja ;D

Fröken Isakson sa...

Jag är också sån :). Älskar böcker.

Johanna sa...

Jag är likadan. Ett tips är att ha bokbytardag eller skänka bort böcker som du inte behöver när bokhyllan svämmar över.

Vera sa...

linda: då har vi mer gemensamt än bara förnamnet ;)

johanna: bokbytardag låter ju helfestligt. kanske en bokbloppis

Lindisen sa...

Äntligen någon fler som inte gillar bibliotek! Visst, jag kan låna fackböcker och sånt, men skönlitteratur vill jag äga! :)

helenamariacecilia sa...

(jag som jobbar på bibliotek vågar väl inte öppna munnen här...)
En kompromiss är att både köpa (t.ex. billiga pocketar till sommarläsningen) och låna annat. Gratis är gott! (vågar väl heller inte öppna munnen och berätta att min egen bokhylla inte alls är särskilt välfylld, jag lånar istället...) (och vågar absolut inte öppna munnen och berätta att jag faktiskt är riktigt förtjust i att slänga böcker, ja, jag vet, det är som att "där man bränner böcker..." i vissas öron - men jag gör det på jobbet, och där är det faktiskt absolut nädvändigt då och då, har t.o.m. en egen term: det kallas att gallra...)

Shit, får väl ringa brottsofferjouren efter den här kommentaren, lär väl bli mordhotad minst:)