onsdag, februari 20, 2008

Big Girl (You are beautiful)


Den engelska klädkedjan Next har verkligen hamnat i blåsväder.
Personalen har blivit tilldelad en stilguide för hur de ska klä sig smalt. Susan Ring, vd för Next, förklarar för Daily Mail att butiken vill att personalen ska ha på sig kläder som gör att de ser smala ut för att köplusten hos kunderna ska öka.
I guiden går det bland annat att läsa att "långa örhängen hjälper till att gömma dubbelhakan, använd tyger med struktur och omlott-toppar för att dölja din mage."
Visst förstår jag att man vill ha en representativ och välklädd personal men det här är ju att gå till överdrift. Det räcker väl med att personalen är hel och ren och framhäver sina tillgångar med sin klädsel. Tjejen på listan är helt fel klädd, hon döljer ju hennes fina former och kapar benen med den löjligt fula byxlängden!
Jag hoppas innerligt att den där Susan Ring blir sparkad! Det skulle nog inte skada om hon tvingades lyssna på Big girl-(You are beautiful) om och om igen ...
Vad tycker du?

10 kommentarer:

Stina´s world of everything sa...

Jag tycker ...
... att tjejerna de anställer borde gallras redan vid anställning. Inte nu. Om kraven är så hårda så anställ då bara tjejer som redan lever upp till kraven. Av lång, smal, snygg, sexig, tillgiven, glad och alltid tacksam(kåt).
Ska det vara så svårt?

Och Next? Förlåt - men vad är det för B - kjedja?

By the way, buy the Orbitreck. 5out of 5!

Mia sa...

okeej. Att behöva lyssna på Big girls måste vara straff nog... åt vem som helst. men faktiskt så håller jag med dej. för ja, big girls are beautiful ;)

Madde sa...

Jag kan inte hålla med dig mer. Word.

Anna funderar sa...

Personlighet går före allt annat, att kunna sälja och ge service har inget med utseende och vikt att göra!

åsa sa...

Jag förstår inte hur Susan Ring vågar säga sånt offentligt. Det känns självklart att det blir rabalder kring en sån här sak och i alla fall jag skulle kunna räkna ut med lilltån att jag skulle mötas av massiv kritik. Fast det har ju gett publicitet till klädkedjan och det är ju alltid bra...

Därtill är det ytterligare ett tecken på vårt sjuka samhälle.

Petra sa...

Hon borde få sparken, ja! Samt skämmas. "Magic pants" (som man uppmanas bära) VAR hittar jag dem? :-D

Jenny sa...

Sjukt att det ska fokuseras på att vara smal, för smal är inte alltid synonym med snygg. Och ja lyssna på Big girl borde hon nog få göra, på repeat i några veckor.

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Sånt här gör mig rent ut sagt äcklad. Liksom, vad är grejen? Lite som Stina säger, om man nu inte nöjer sig med hur personalen ser ut och bara vill ändra dem till det såkallade "bättre" så kan man ju på lättare vis välja helt annan personal från början. Men det är ju ändå helt sjukt. Varför i hela friden kan inte människor få se ut som de är och vill vara? Varför måste man hela tiden behöva sträva efter något lite annorlunda, lite "bättre", lite smalare? Om man i dagens samhälle inte kan acceptera att vissa har lite gäddhäng, antydan till duibbelhaka och kanske en extra bulle på magen så tycker jag att man borde få tvångslyssna på Big girls faktiskt. Och sen när sitter ens förmåga att sälja kläder, vara en god expedit och marknadsförare av ett företag i ens kroppsvikt? BAH är allt jag har att säga!

Meg sa...

Herregud! Haha jag hoppas också hon blir sparkad. Naturligtvis ska personalen alltid vara vårdad och vara lämpligt klädda. Men tjocka människor kan väl vara lika snygga som smala? Vilken pärs!

Vera sa...

stina: Då blir det nog ett köp. Priset är ju ganska bra för dom kostar flera tusen mer annars.

mia: ja lr hur.

madde: :)

anna: exakt!

åsa: ja man undrar ju om det var meningen för att få uppmärksamhet. För den där Susan Ring kan väl inte vara så korkad? eller?

petra: bra fråga. har ingen aning.

jenny: jajamensan. repeat på repeat ;)

kajsa: bra talat syster!

meg: vi får kräva hennes avgång!!