måndag, februari 04, 2008

Stockholm fashion week 2008 höst/vinter

Modeveckorna avlöper varandra just nu, förra veckan var det ju modevecka i STHLM och nu pågår visningarna för höst/vinter 2008 i New York. Det är lite konstigt i modevärlden att koncentrera sig på nästa vinter när våren står inför dörren.

Jag tänkte sammanfatta och lista mina favoriter från förra veckans visningar i huvudstaden.
En av mina favoriter var utan tvekan Dagmar. Härlig och välgjord kollektion med en underbar färgskala. Mjukt draperade klänningar och kjolar i sammet, skräddade byxor och korta ladylyxiga jackor.
Visningens topp 3
1. Den beigerosa sammetsklänningen
2. De stickade ränderna
3. Inslagen av glödande eldorange

Whyreds höstkollektion balanserade mellan hemvävt 70-tal och sexig 50-tals elegans. Värmande stickat, smickrande skräddat och dramatiska siluetter i toner av brunt, blått, svart och grått.
Visningens topp 3
1. Det halvabstrakta leopardmönstret
2. Korta kavajerna
3. Volangklänningen

Elin Nyström visar Stylein på Berns för första gången och fortsätter sin bana med klänningar och trikå i fokus. Bärbara basplagg i svart och vitt varvas med mer dramatiska plagg i vackert smaragdgrönt och minishorts i tvättat läder.
Visningens topp 3
1. Den långa smaragdgröna galaklänningen
2. Modellernas fina pannband med små tygdekorationer
3. Trikåkjolen med fickor

Sveriges stickdrottning Sandra Backlund hade gjort dom mest häpnadsväckande vackra kreationerna under hela modeveckan. Inspirerande stick-konst när det är som bäst. Färgerna gick i vinrött, buteljgrönt och beige.
Fifth Avenue Shoe Repair visade höstmodet ur ett futuristiskt perspektiv med innovativa former. Fantastiskt nyskapande och inspirerande.
Alla bilder från Modette

5 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken bra sammanfattning du fått till :) Stylein gör riktigt fina saker minsann.

fashionholic sa...

fick inte vi(LiseLotte Westerlund) var med på din lista :( nej då skämt å sido.. bra lista där bejb!! många av mina favisar med!

Kajsa-www.aenigma.blogg.se sa...

Backlung var min favorit! Så sagolikt härliga och vackra plagg. Fullkomligen underbara.

Vera sa...

jenny: tack va snäll du är :)

emelie: nu skäms jag .... just nu är jag inne i en färgperiod och LL hade jättefina plagg i kollektionen men jag är för tillfället rätt less på svart o vitt. hoppas du förlåter mig ;)

kajsa: ja eller hur. man blir lycklig ända in i själen av dessa ljuvliga kreationer.

Johanna sa...

Stylein var finast av dem du tog med. Men Camilla Norrback var veckans bästa tycker jag. Härligt med inspiration även om jag längtar till våren nu.