onsdag, februari 13, 2008

Sofis mode


Sofi Fahrman modechef på Aftonbladets nya tidning Sofis mode har ju inte stuckit under stolen med att man hittar inspiration från bl a brittiska veckomagasinet Grazia. Men vart går gränsen för en klassisk ripoff och inspiration? Du har Angelina Jolie på framsidan med graviditetsrykten och jeansspecialen. Känns lite fantasilöst och ängsligt av Sofi och redaktionen att kopiera så rakt av redan efter tredje nummret.
Jag menar nu inte att jag sågar tidningen längs fotknölarna för den har potential. Det jag uppskattar mest är Karolina Skandes bloggsida, Katrins Schulmans veckans 5 skarpa, budgetmodet och repotagen.
Vad tycker du om Sofis mode?

7 kommentarer:

Karolina sa...

Jag är inte så mode intresserad, men är imponerad utav din discover av "ripoff".

Stumpan sa...

Jag tycker oxå att Karolina Skande är behållningen av tidningen. Och jag håller med Karolina här ovanför:)

Annika sa...

Jag tycker att det varit mest fokus på skvaller, av hududrubrikerna att döma. Sen är det livhistorier etc med i tidningen vilket gör att det blir som en "vanlig" veckotidning. Jag hade nog förväntat mig -och hoppats på lite mer mode. Men den är kul att bläddra i och moderep har vart ritkigt bra!

Mickan sa...

Vad knasigt! Visst är det okey att påverkas och härma liiiite:) men de här känns ju bara sorglig...
men jag håller med dig, den kan bli jätte bra!

Petra sa...

Alltså som en budgetmodetidning som bilaga till en kvällstidning så är den helt ok. Men att plagiera är aldrig ok!

Stina´s world of everything sa...

Jag vet inte om jag ska hata all denna "I know everything about fashion" hysteri eller älska den? Men jag köper ju hennes tidning så det avslöjar ju dock att jag faller pladask för färgstarka framsidor. Tragiskt eller?

Hotspot sa...

Vad glad jag blir, tack