fredag, februari 08, 2008

Fredagslistan1. Belinda Olsson. Helt klart veckans babe. Hennes nya program Studio Belinda måste ni se. Skön mix av människor och underhållande. Ett minus är dock att programtiden är för kort. 45 minuter 1 timme hade varit bättre så att hon kommer lite djupare i mötet med gästerna. Läs även Studio Belinda-bloggen. Ni som inte har TV8 rekommenderar jag webben.
2. SJ. Jag trodde verkligen inte att gamla SJ skulle hamna på min innelista men nu gör dom det. För några år sedan sög dom verkligen. Jämt var det försenade/inställda tåg och signalfel för jämnan. Nu? Suveränt. Pendling till Göteborg har varit smärtfritt hela höst o vintern för mig i alla fall. Tåget Eskilstuna - Stockholm likaså. Ni kanske har andra erfarenheter? Skippa flyget och gör något för miljön - Åk mera tåg!!!

3. Landsbygden. Nej jag är inte Centerpartist. Däremot finns det inget mera harmoniskt och rofyllt som att hälsa på päronen på landet. Det är lungt, tyst och fridfullt. Folk hejar på varanndra och pratar. Ingen stress. Att handla mat hos den lokala ICA-butiken är en upplevelse. Alla känner alla och man nickar vänligt mot varann samtidigt som man nyfiket tjuvkikar i ens matvagn. "Jaha, det blir fläskkotlett idag ja ..." Det finns inget härligare just nu som att mocka i stallet och få lite skit under naglarna.
4. WebbTV. Nu för tiden är det inte bara svt som visar på webben. Kanal5, TV8 och TV3 hakar på. Underbart att kunna välja när man vill se programmen själv. Av en händelse ramlade jag in på ett humorprogram som heter Raj Raj. Två härliga tjejer som heter Nour El-Refai och Cecilia Forss springer runt på stan och busar med folk. Se vårsäsongen här. Hög skrattfaktor.
5. Let´s Dance-orkestern. Man kan fråga sig varför Let´s Dance är så populärt? Jag tror att det för det första beror på David Hellenius som alltid har ett sånt avspänt och roligt sätt att leda programmet. För det andra är så är upplägget underhållande. Men framgångsfaktorn i det hela är nog live-orkestern. Utan dom hade det varit trist. Moderna låtar varvas med gamla klassiker och den där strictly ballroom-känslan inbefinner sig. Succé i mina ögon och öron. SUCCÈ!

1. Kvinnosjukdomar. Jag dissar härmed dissandet av kvinnors hälsa i sjukvården. Solveig Ternströms Om ett hjärta belyser problematiken utmärkt. Forskning har visat att män och kvinnors hjärtan ser likadana ut men symtomen på en hjärtinfarkt ser olika ut. Man tolkar ofta kvinnors hjärtproblematik som "psykiska besvär" och skickar hem dom medans man behandlar män mer utförligt och ställer hjärtdiagnoser. En i min bekantskapskrets fick diagnosen panikångest istället för kärlkramp som det igentligen handlade om. Helt sinnesjukt. Hos bloggen Johannas Jowe hittade jag uppgifter om att man nu satsar mindre på mammografin i Västerbottens län. Sånt här får mig att se rött!!
2. Rehab. Nu skrivs även skådisen Kirsten Dunst in på rehab-klinik. Vad händer med tjejerna i Hollywood?! Förra veckan var det Eva Mendes sen har vi Brittan som åker in o ut på psyk. Amy Winehouse har tom skrivit en låt i ämnet; Rehab heter den. Kanske dom fick en tankeställare i och med Heath Ledgers död?
3. Melodifestivalen. Det hinner knappt bli februari så är cirkusen redan igång. Diskningar, nakenchocker och Carola .... bespara oss. Jag vill nästan fly landet tills det är över.

7 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Vilken härlig lista. Men jag kommer nog kolla på melodifestivalen. Tycker det e lite skönt med nåt sånt program i bakgrunden :). Typ som let's dance.

Fröken S sa...

Hej hittade just din blogg, du hamnar direkt i bloggkoll för min del! Tack

Sarah sa...

Bra skrivet! Gillar framförallt det du har skrivit om kvinnosjukdomar.hit kommer jag igen!

Vera sa...

linda: hihi, ok ... du får väl kolla på melodifestivalen om du vill ;) haha

fröken s: va kul! tack :D

sarah: välkommen tillbaka :)

fibbe sa...

Bra fredagslista, fin blandning av ytlighet och allvar.
Kvinnohälsa är viktigt. I programmet sa Solveig att det även är skillnad på kvinnors och mäns matsmältningsapparat.

Gästtyckare sa...

Gillar din härliga blandning av ytligt och oytligt. Finalen i Melodifestivalen ska jag kolla in, men håller med dig...allt man ska stå ut med fram till dess.

Vera sa...

fibbe: och då undrar man verkligen varför man bara forskar ur männens perspektiv.

gästtyckare: kul att du gillar min blogg.