fredag, februari 01, 2008

Fredagslistan

Idag är det premiär för min nya kategori här på bloggen. Jag kallar den för Fredagslistan. Där det ska hissas och dissas om allt och alla. Själv är jag barnsligt förjust i sånt. Nu kör vi så det ryker ...


1. Annette Kullenberg. 69-åriga puman med klös i. Samhällstyckare, författare, krönikör och numera bloggare på hippa Rodeomagazine. Låt dig inte luras av hennes blodröda långa naglar, rasslande armband och färgsprakande kläder ... tanten är streetsmart och rockar fett. Se henne i SVT:s Debatt om fjäsket för kungahuset.
2.Linda Hammar. Äntligen är feelgoodserien I en annan del av Köping tillbaka i TV-rutan igen. Bänka er framför TV4 på söndag om ni inte vill missa härliga Linda och hennes entourage.
3. Alex Schulman. Min husgud. Allt han tar sig an blir till guld. Diggar karln något så enormt. När jag träffade honom på en fest i våras fick jag bara fram ett "ehhh ... jag tycker du är bra", sen gick jag vidare med mitt champangeglas. Just nu har han tagit över dötrista Johan Hakelius plats i Kvällsöppet. Bra!
4. Färgdoppade strumpbyxor. Dessa underbara tights sågs på designern Lacrioxs visning i Paris härom veckan. Snälla H&M, Topshop och Zara, gör kopior på dessa snarast! Vill ha!
5. Eleonore Nygårds. Modettes proffsiga och modekunniga superbloggare rapporterade bäst från Stockholms modevecka. Jag blir liksom helt glad av att se henne. Fahrmans, Kling och Ebba, ni kan slänga er i väggen!

1. Vinterstormar. Jag är så evinnerligt trött på alla Gudrun, Per och Tuva att jag spyr. Vad har hänt med vädret?? Strömavbrott och översvämningar är en del av vår vardag nu för tiden. Jag har ju bytt ut mina lampor till lågenergi, jag stänger av standbyknapparna, sopsorterar och skippar torktumling ... Det är lixom inte mysigt att äta fredagsräkor med en pannlampa på huvudet.
2. Hästpojken. Nej. Dom är inte bra. Gapigt, skränigt och sådär typiskt Göteborgskt när det är som sämst. Kom tillbaka Broder Daniel.
3. Bodil Malmsten. Jag har försökt att läsa henne flera gånger men nää, jag ger upp. Tråkig, oengagerande och överskattad. Jag ska istället ge mig i kast med första delen av Doris Lessings självbiografi.

12 kommentarer:

anna sa...

det var definitivt förra årets vackraste låt =)

gästtycker sa...

Bodil och vinterstormar, tycker precis samma som du, men superpuman...

miri sa...

vad roligt med fredagslista. gillar annette kullenberg, jag gillar att hon inte kompromissar, är superfeminin men vägrar dölja sitt intellekt. nu var det länge sen jag såg eller läste henne men jag stordiggade henne förr. sen, färgdippade strumpbyxor, inte had jag en naning att jag måste ha sådana förrän nu. så fint.

Vera sa...

anna: japp

gästtyckare: jaså inte Kullenberg för dig då. men tanten är ju bäst :)

miri: exakt! hon är sig själv och det verkar provocera somliga. konstigt. läs hennes blogg.

Mocca sa...

Rolig idé med fredagslista :)
Men Kullenberg....hm...ja hon är riktigt bra, så länge hon inte sitter i en studio och ger sig på att debattera *ryser*

gästtycker sa...

sant mocca, så länge hon inte öppnar mun och debatterar

Vera sa...

mocca: jaså .. haha ... smaken e som baken.

Ida sa...

Hästpojkens musik bara förföljer mig hör det överallt och de spelar överallt jag är.. haha såg dem på nyår, på ngn gala på ngn annan galafest.. haha dessutom varje gång man går ut är de där ;) Fast jag kan inte låta bli att dansa när Shane låten kommer igång.

helenamariacecilia sa...

Å vad roligt m listor, barnsligt roligt! Det ska jag nog låna:)

Teg sa...

Jag tycker inte om när någon stjäl min idé bara så där. Inte för att det bara är jag som får lista saker på fredagar, men det här var nästan stöld.

Men ändå. Jag heter ju Fredagslistan. Såvida detta inte bara är en intern parafras som inte jag förstår.

Vera sa...

teg: din blogg har jag aldrig varit inne på förrut. jag visste inte att du hade patent på ordet fredagslistan .... eller på listor överhuvudtaget. jag kommer att fortsätt kategorin med eller utan ditt "godkännande" ;)

Ursula sa...

hej tänkte bara tipsa om att annette kullenbergs underbara blogg har bytt adress:
http://www.rodeo.net/annette-kullenberg/