lördag, februari 16, 2008

Hillary nobbar Vogue

När Hillary Clinton nyligen erbjöds ett modejobb tillsammans med amerikanska Vogue inför presidentvalet, tackade hon först ja för att sedan i sista stund lämna återbud då hon ansåg att det kunde framställa henne som alldeles för kvinnlig inför väljarna.
Tidningens chefredaktör Anna Wintour lät inte händelsen gå någon obemärkt förbi utan valde att öppet kritisera fru Clinton med följande uttalande i februarinumret:
"Antagandet att dagens kvinna måste uppträda manligt för att bli uppfattad som en seriös maktperson är förfärande. ... Margaret Thatcher såg möjligen strålande ut i blå maktdräkt – men det var 20 år sedan. Jag tror amerikaner har lämnat maktdräktsmentaliteten bakom sig, en mentalitet som fungerade som en brygga in i styrelserummen fyllda av män. Politiska kampanjer som inte insett det här gör en grov missbedömning", skriver Wintour.
Jag respekterar Hillary och att hon tackar nej till Vogue men hennes ursäkt är gammal och förlegad. Vad är det för fel att uppfattas som kvinnlig inför väljarna? Är det något fult och mindre attraktivt? Jag tycker att Wintour sätter huvudet på spiken. Är det fortfarande provocerande att en intelligent kvinna framhäver sina kvinnliga former med urringning, röda naglar och kortkorta kjolar?
Vad tycker du?

6 kommentarer:

Stina´s world of everything sa...

Hillary din slingrande idiot! Det är precis sådana som HON vi inte behöver vid makten! Vad är det för fel på att vara jävligt kvinnlig, bejaka sig själv och ändå ha intelligens vass som en nåludd?
Jäkla manswannabe!

kattis sa...

Jag tycker det är tragiskt att man inte kan vara sig själv bara, oavsett om man är man eller kvinna... Tack för kommentaren i min blogg! :) Ha en riktigt trevlig kväll!

Johanna sa...

Jag håller med järnladyn Wintour här. Varför är det så hemskt att klä sig kvinnligt när det är makt man vill åt?

Vera sa...

stina: javisst blir man förbannad över att hon hade en sån förlegad kvinnosyn.

kattis: ja, tragiskt och väldigt onödigt. ha det gott

johanna: tydligen provocerande. kul att du fortfarande finns kvar i cyperrymden trots att du lagt bloggen på is.
kram

Vera sa...

cyber menar jag ...

Hanna sa...

Jag håller med dig, det var en väldigt dålig ursäkt. Är jämställdheten så dålig att det krävs att man ska vara manlig i ett presidentval för att få röster? Hon är en kvinna (jag tror att alla redan har uppfattat det!), så varför ska hon nobba Vouge med en så dålig ursäkt! Det är ju sådant som visar hur hon sedan blir som president! Man ska alltså inte rösta på henne..