söndag, februari 17, 2008

Är bloggtjejer nätets nya härskare?


Bild från TV4
I dagens Nyhetsmorgon på TV4 hade Tilde de Paula bjudit in tre bloggare som alla är tjejer för en intressant debatt. De flesta undersökningarna pekar på att vi tjejer regerar i bloggvärlden. Diskussionen gick under temat Är bloggtjejer nätets unga härskare? Se inslaget här.
Det som har stört mig under en längre tid är att många bloggare med färre besökare förminskar dessa bloggtjejer med att kalla dom för mindre seriösa bloggar. Varför undrar jag? Är det av ren avundsjuka? Varför är det mindre seriöst att blogga om mode än om t ex teknik?
Vad tycker du?

23 kommentarer:

destinyismine sa...

Jag tycker också det är väldigt konstigt. Vare sig Bella, StinaLee, Kenza eller någon av de stora bloggerskorna anade att de skulle bli så stora, det är läsarna som har skänkt dem denna berömmelse genom att läsa deras bloggar. Och om de nu inte tycker de är "seriösa" kan man undra varför de hjälpt till att höja dessa bloggar till skyarna.

Dessutom; vad annars ska man skriva om? En blogg är en personlig sak där man skriver om sånt MAN intresserar sig för. Ingen börjar blogga med tanken "jag kanske får 16000 läsare och undra vad de vill att jag ska skriva om".

Jag tror folk tjurar över att så vanliga bloggar som skrivs av så vanliga tjejer kan bli så stora. Ja, till viss del avundsjuka faktiskt.

Ha det bäst

åsa sa...

Jag tycker att det var synd att de avbröt varandra hela tiden. Ingen fick prata till punkt liksom.

sofia sa...

det behövde jag verkligen höra! tack!

Ester sa...

svar: Tack så mycket!

anna sa...

jag älskar också miu miu!

och jag älskar stina-lees blogg hehe. bellas är också kul iof.

Hrefna sa...

Ditt inslägg fick mig verkligen att komma på mig själv..
Alla vi bloggare hoppas på fler besökare och en "större" blogg men istället för att då se upp till de som har lyckats med det finner jag mig själv sura över dem.. t.o.m se ned på deras innehåll mm men egentligen är det precis som du säger.
Dessa tjejer är de som har lyckats bäst inom blogg-världen och vi borde uppskatta det.

Sandra sa...

Ja man kan inte annat än att tycka om henne :) Jasså, där ser man! Har faktiskt bott här i hela mitt liv, men snart far jag nog vidare jag också :P Take care!

Jasmin sa...

låten heter teenage kicks med nouvelle vague

aet sa...

tycker jag också :D

amanda sa...

Jaa, hon är ju så bra. Nej jag såg henne igår i Karlstad, på ett litet ställe. Det var verkligen hur bra som helst. Måste sen henne igen!

Petra sa...

Alltså nu hänger jag inte alls med bland kommentarerna här, är jag : För gammal? 2: Totalt lost?
Om bloggflickorna tycker jag:
mycket intressant fenomen med dessa otroligt välbesökta bloggar. Jag ser abolut inte ner på dem även om jag kanske har svårt att uppbåda något större intresse, men jag är som sagt old! Men bloggar ska inte vara för djupa heller, det orkar jag inte med. Jag måste dessutom erkänna att jag aldrig hört talas om de här tjejerna förutom Modette Eleonor.

Vera sa...

destinymine: ja, jantelagen finns nog fortfarande kvar i det svenska samhället.

åsa: det blir lätt så när tiden är så kort.

hrefna: jag tycker nog inte att dom lyckats bäst men dom har många läsare.

petra: haha ... Blondiebella & StinaLee har otroligt många läsare. Det verkar vara många unga tjejer som läser dessa bloggar. Vad jag undrar är vad det är i dessa bloggar som lockar så många unga läsare. Lite fascinerande.

Johanna sa...

Jag tycker att det som är synd med modebloggar är att många skriver om samma saker och många kopierar de "stora modebloggarna". Visst är det kul att det finns de som har många besökare men jag tycker att det är viktigt att inte tappa sig själv och tro att man är högre stående än de andra. Något som en del har gjort tyvärr. Inte du dock pinglan.

Marielle sa...

Dom skulle suttit där längre och pratat, synd att det bara blev en kvart! Bor du också i eskilstuna? =)

Anonym sa...

hallå! när får man veta vinnaren av tävlingen? mjau!

Vera sa...

johanna: vikken tur ;)

marielle: ja, gör du det?

anonym: tävlingen är offentligjord. hade du ngn tur?

Stina´s world of everything sa...

Jag håller med föregående "talare".

Jag läser tex Blondinbellas blogg nästan varje dag. Varför? Vet ej. Det finns inget egentligen i hennes blogg som intresserar mig och ändå finner jag mig dragen till den. Ibland tänker jag att hon är för mycket men mestadels hejar jag på tjejer som Bella. Som vågar ta plats och säger vad de tycker.

Min egen blogg skapades inte för att få tusentals läsare men givetvis känner jag att det är oerhört trivsamt när någon är där, läser och lämnar en liten kommentar. (Vilket händer väldigt sällan, why is that?)

Jag tror att det är bra att vi granskar bloggar med kritiska ögon dock. Är man en bloggare har man naturligtvis mycket åsikter och självklart skapas åsikter om varandras bloggar som ett faktum av denna verklighet.

Ja, blev någon klokare?

Vera sa...

stina: exakt! det ligger mkt i det som du säger.
Hejar oxå på BB för att hon är företagsam o vågar ta plats.
Du har oxå rätt i att man ändå måste vara kritisk ibland. Inte tro på allt man läser.
Du verkar vara en klok kvinna.

kattis sa...

Tja, har en blogg mängder av läsare så finns det åtminstone många andra människor som gillar den, även om man själv inte delar intresset. Själv är jag inte särskilt intresserad av mode, men eftersom modebloggarna är de som är mest populära så finns det ju läsare. Konstigt att folk måste snacka om allting egentligen... Och självklart är det avundsjuka det bottnar i! Och sen kanske de borde inse att teknik (exempelvis) är mycket mer hårdsmält än exempelvis då mode, och därför inte lika intressant hos den breda massan. :) Ha en riktigt bra vecka!

Vera sa...

kattis: sant att teknik är mer "hårdsmält" än mode.

Maria Byström sa...

Håller med dig till 100 %. Modebloggar inte själv egentligen MEN modebloggar är så drivna av äkta passion, intresse, glädje, kunskap och ambitiösitet.

Heja ALLA mode/sminkbloggare! Fortsätt sprid glädje över ert brinnande intresse.

Avundsjuka och jantelag finns alltid och bästa botemedlet är att vara ÄNNU snyggare och dra ÄNNU mer besökare och bara peppa varandra. Hurra! Jag tycker modebloggerskor ger en smäll på näsan åt de kritiker som säger att tjejer är taskiga mot varandra och inte håller ihop. Jag tycker alla kommentarerna och inläggen bevisar motsatsen gång på gång på gång. Love it!

Smartasmia sa...

Bra inlägg och tankeväckande. Fast jag personligen höll på att få ett anfall för "hönsgårdsstämningen" som blev där. Vi chicks har lätt för att racka ner på andra. Det brukar förklaras med att det ligger i vår natur. Så f-n heller. Eller snarare: då är det väl dags att vi gör ngt åt den i så fall:-) kramen

Vera sa...

maria byström: amen to that sister!

smartasmia: jag förstår det där "hönsgårdsfenomenet"... ibland får man det med en nypa salt, som du gör ;)
kramen tillbaka