fredag, februari 15, 2008

Fredagslistan1. Amy Diamond. Härliga Amy. Sjunger och dansar som ett världsvant proffs trots sin ringa ålder på 15 år. Jag såg inte melodifestivalen i lördags men hörde hennes bidrag Thank you på radion häromdan och jag kapitulerar. Måtte hon vinna hela skiten! Heja heja!
2. TV8. Jag vill hämed slå ett slag för denna kanal med en hel del kvalitetsprogram. Du har Adaktussons samhällsaktuella magasin med samma namn, Världen i fokus, viktiga dokumentärer men också lite underhållning som talkshows med Virtanen och Belinda och det senaste Frånvarande med Sigge Eklund och Claes de Faire. Se!
3. Gladiatorsandaler. Kom redan förra året men i sommar tror jag att det slår igenom ordentligt. Sköna att gå i, fläktande och passar till sommarklänningen som till ett par shorts eller jeans. Sommarens it-sko.
4. Martin Stenmarck. Jag tycker att det här är Sveriges just nu sexigaste karl. Måtte han bli lika ledig som Måns Zelmerlöw. Hoppas hoppas!
5. Sophie Ellis Bexter. Engelsk sångerska som hade en danshit för några år sedan, Murder on the dancefloor. Kommer du ihåg? I alla fall så är hon lätt en av Englands snyggaste kändis med en cool stil som jag gärna kopierar.


1. Gossip girl. Nej nej nej. Har sett dom två första avsnitten och jag säger bara ... skit skit skit-program. Ytligt, utan finess och inget för mig. Nu får jag kanske er läsare emot mig men jag gillar det i alla fall inte. Jag kanske tillhör fel målgrupp??!
2. Sveriges prinsessor. När Ebba von Sydow påpekade att det var dåligt att ingen av kungahuset var representerad under svenska modeveckan fick hon så mycket skit för det. Kommentarer som "Dumma korkade lilla Ebba, de har väl VETTIGARE saker på sig än att fjanta runt med mode, patetiska människa,", "det finns faktiskt andra saker i livet än mode" lät det. FEL FEL FEL tycker jag. Modeindustrin är en viktig del i vår export. Intresset för mode både här hemma och utomlands är större än nånsin. Många nya företag som startas av unga kvinnor är just i modebranschen. Jag tycker att det är konstigt att inte prinsessan Madeleine som är just modeintresserad stöttar denna vecka!! Någon visning eller event hade kunnat prioriteras. Danska Mary är ett gott föredömme i detta. Hon är minsann på plats och peppar unga nyetablerade designers.
3. Badsäsongen. Redan nu börjar folk oja sig inför den kommande badsäsongen. Var och varannan detoxar, bantar, bor på gymmet, powerwalkar, joggar ... Hysteri! Då får jag en sån lust att göra tvärtom. Låta benen bli vinterlurviga, äta snask, ta hissen och luncha på McDonalds.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Åh jag gillar verkligen din fredagslista Linda. Och håller med om att modeveckan borde prioriteras bättre av våra sessor likt Mary. Trevlig helg på dig gullet.

Petra sa...

Så kul med lista! Jag håller med dig om att Sophie Ellis Baxter är en snygging och att det är dåligt av kungahuset att inte se till att vara representerade under modeveckan!

Vera sa...

johanna: Tack så in i nordens mycket för din fina kommentar. Det värmer hjärtat o får mig att vilja fortsätta. kram

petra: tack! SEB-hit är så shakaloss-vänlig ;)

Cajsa sa...

Håller med dig om Sophie Ellis Bextor - hon är underbar på alla sätt och vis!