fredag, februari 29, 2008

Fredagslistan


1. Håkan Hellström. Ingen sommar utan Håkan. För en lång lång tid heter nya singeln och jag är förälskad på nytt. "...varför måste vi såra varandra, nåt säger mig att du blir borta en lång lång tid.” Albumet Försent för Edelweiss släpps den 26 mars.
2. Rent hus. TV4:s nya program där städexperter tar itu med folks grisiga kök, golv som inte sett en dammsugare på flera år, ohyra och bakteriehärdar. Måste se och förfasa mig över svenskarnas snusk-hem.
3. Mat-Tina. Eller varför inte Let´s Dance-Tina ... Kärt barn har många namn. Inte visste jag att hon är en puma på dansgolvet. Go girl!
4. Lakritspucken gör comeback! Hurra!
5. Läkerol. Är helt suveränt om du är trög i magen. Släng i dig en ask så får du se.

1. Maria Wetterstrand är veckans velehöna. Först skulle vi gå ut ur EU men nu har Maria med partivänner ändrat sig. Nu ska vi vara med igen. Jag säger lixom, hallååååå! Vi är ju redan med i EU sen flera år tillbaka...
2. Lättfil. Vem i hela världen tycker om denna blaskiga fil? Tacka vet jag den ekologiska A-filen. Det är grejer det.
3. Fackavgifter. 438 kr betalar jag i månaden för fack-och-akassa. Är inte det sjukt mycket pengar?? Vad betalar ni?

Heta trender just nu


Blommigt var ett starkt tema i Luellas vårkollektion. Tuffa till det med skinnjacka och lackpumps.
1. Bikbok 269 kr
2. Kapp Ahl 199 kr
3. H&M 149 kr
4. Zara 679 kr
5. Indiska 199 kr

Paul Smiths vårvisning var det fullt med randiga plagg, runda glasögon och färgstarka accessoarer.
1. H&M 249 kr
2. Indiska 99 kr
3. Lindex 349 kr
4. Kapp Ahl 199 kr
5. BikBok 249 kr
Bilder: Bulls, Aftonbladet, Stefan Mattsson, Mia Carlsson

torsdag, februari 28, 2008

TV-tips

Ikväll visar TV8 en dokumentär om kvinnan som gett omlottklänningen ett ansikte, Diane von Furstenberg. Missa inte!

Ursäkta, vad är klockan?


Marc by Marc Jacobs 1995 kr
Urban Outfitters 304 kr
För er som inte är så lastgamla som jag kanske resten av er kommer ihåg John Cleese i filmen "Ursäkta, vad är klockan". En riktig klockren film ... ;) Såg den faktiskt i Österrike dubbat till tyska en gång och den var lika rolig trots att jag inte förstod ett ord.

onsdag, februari 27, 2008

Vera väljer ...


Skinnjacka H&M 498 kr
Chiffongblus Topshop 570 kr
Kjol Sisley £55
Pumps Rizzo 1395 kr
Väska Wedins 399 kr
Rosettspännen Dorothy Perkins
Apple IPOD Nano 8GB 1799 kr

Nyckeltrender a/w 2008



Bilder från style.com
Tre tydliga trender till nästa höst/vinter är att axelvaddarna gör comeback (till min stora fasa), stora stickade plagg och filtrutor. Känns sådär med axelvaddarna men vem vet, vi kanske hinner vänja oss till dess. Många var det som dissade dom utsvängda jeansen, samma som nu idag villigt struttar runt i sådana.
Vad tycker du om dessa 3 nyckeltrender?

tisdag, februari 26, 2008

Ny SATC-trailer

Mulesing - djurplågeri


Bild från Getty
TV4 Kalla Fakta visade härom kvällen ett repotage om den australiensiska ullindustrin som gjorde mig upprörd!
Det har kommit fram att de flesta fårfarmare i Australien använder sig av hemska metoder som mulesing för att få så mycket ull som möjligt av ett får. Mulesing innebär att stora stycken av hud och kött skärs bort från lammens bakdelar med hjälp av stora saxar – helt utan smärtlindring. Detta är en primitiv metod som används med syfte att minska risken för angrepp av fluglarver, trots att det finns metoder att göra detta som är både förnuftiga och humana.
Australiens ullindustri har lovat att fasa ut muleseringen innan 2010. Men nu informerar PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) att Australien fuskar och inte alls avvecklar djurplågeriet.
Många ledande klädföretag som t ex H&M har nu slutat handla med australiensiska ullindustrin. Jag hoppas verkligen att alla klädföretag gör detsamma. Vi som konsumenter kan påverka genom att bara handla där vi vet att sådan ull inte används. Så nästa gång du ser ett vackert plagg, tänk efter och fråga butiken vart dom köper sin ull.

måndag, februari 25, 2008

TV-klipp Oscarsgalan 2008


Sammanfattning Oscarsgalans alla klänningar av Daily Telegraph´s Hilary Alexander.
Hittar du någon favorit?

H&M-nytt


Bild från H&M

Oscarsgalan favoriter


Oscarsgalan ägde rum inatt och jag har två favoriter som jag tyckte stod ut i mängden. Först ut är den otippade vinnaren som bästa kvinnliga huvudroll, Marion Cotillard. Hon gestaltade Edith Piaf i filmen La vie en rose. Hon bar en mycket vacker sjöjungfruklänning designad av Jean Paul Gaultier. Det långa halsbandet är från Chopard.

Många bar rött kvällen till ära och Heidi Klum bar en fantastisk skapelse av Galliano. Smyckena kommer från hennes egna kollektion Mouawad. Det bästa med det hela är att hon kommer auktionera ut klänningen till förmån för hjärtsjuka.
Se alla vinnare här.
Bilder från Getty, Redcarpet fashion awards och Chris Carlson/AP

fredag, februari 22, 2008

Fredagslistan


1. Hanna Fridén. Coola bloggerskan och numera programledaren är veckans babe. Hannas TV-debut i onsdags var helt klart godkänt. Hon hade lockat dit Josefin Craaford, Dogge och Camilla Henemark. Det var stundtals roligt, snurrigt och galet. Jag ser fram emot kommande sändningar. Jag vill också ge ZTV en eloge för att man har börjat sända liveTV igen. Se programmet!
2. Oscarsgalan. Äntligen dags för årets höjdpunkt. Frossa i glamour, designerklänningar och thank-you-God-tal. Vår svenska guldbaggegala är rena rama barnkalaset i jämförelse med jänkarnas gala. Vem kniper årets oscar som bästa manliga skådespelare eller vad blir årets film? Spänningen är oliiiiidlig! Sänds natten till måndag här och enligt rykten kommer den streamas på OSCARS.com.
3. Tuna Park. Eskilstunas svar på Göteborgs Nordstan har röstats fram till landets bästa köpcentrum. Även om jag själv föredrar butikerna i centrum så är Tuna Park perfekt om du ska till dom stora kedjorna, allt är samlat på ett ställe. Grattis Tuna Park och Eskilstuna!
4. David Hellenius. Han är snygg, rolig och förgyller fredagskvällarna i Let´s Dance. Hans gnabb med Tony Irving är programmets guldkant.
5. Listerin. Munsköljning som verkligen uppfyller reklamens löfte. Det känns som man har en atombomb i munhålan.

1. Hovet. Återigen tillbaka på disslistan. Hallå, liksom ... vi lever på 2000-talet.
2. Stina Drabowski. Nej Stina .. någon bra debattledare är du inte. Dabrowski har inte förmågan att fånga upp dom intressanta kommentarerna och få ut något konkret av debatterna. Gårdagens debatt om Försäkringskassan gav ingenting.
3. Louis Vuittons vårkollektion. Så fult att man kräks.

torsdag, februari 21, 2008

Boktipset


Dumma jag alltså. Det är ju snart bokrea och jag som klickade hem dessa nyss. Jaja, man kan inte ha koll på allt. Det är verkligen tre olika böcker. Först är det ju biografin om Alek som jag bloggat om tidigare. Sen är det Karin Alvtegens senaste som nog passar i spänningsfacket. Sist men inte minst en chiclitt i arabisk miljö. Så nu har jag och läsa ... Recension kommer.

Gladiatorsandaler


Jag tror att gladiatorsandalerna är en klassisker som är här för att stanna. Luftigt, skönt och snyggt till allt. Nu längtar jag efter vår o sommar så man kan använda dessa pjucks.
Acne ca 2000 kr
ASOS 347 kr
ASOS 388 kr
La Redoute 189 kr
Wedins 399 kr
La Redoute 459 kr
La Redoute 549 kr
Steven by Steve Madden - Leonitus ca 570 kr
Topshop ca 270 kr
Wedins 349 kr

onsdag, februari 20, 2008

Big Girl (You are beautiful)


Den engelska klädkedjan Next har verkligen hamnat i blåsväder.
Personalen har blivit tilldelad en stilguide för hur de ska klä sig smalt. Susan Ring, vd för Next, förklarar för Daily Mail att butiken vill att personalen ska ha på sig kläder som gör att de ser smala ut för att köplusten hos kunderna ska öka.
I guiden går det bland annat att läsa att "långa örhängen hjälper till att gömma dubbelhakan, använd tyger med struktur och omlott-toppar för att dölja din mage."
Visst förstår jag att man vill ha en representativ och välklädd personal men det här är ju att gå till överdrift. Det räcker väl med att personalen är hel och ren och framhäver sina tillgångar med sin klädsel. Tjejen på listan är helt fel klädd, hon döljer ju hennes fina former och kapar benen med den löjligt fula byxlängden!
Jag hoppas innerligt att den där Susan Ring blir sparkad! Det skulle nog inte skada om hon tvingades lyssna på Big girl-(You are beautiful) om och om igen ...
Vad tycker du?

Dagens TV-tips

Missa inte bloggaren Hanna Fridéns TV-debut ikväll som programledare. 22:00 ZTV. För dig som inte har kanalen finns det sen på webben.
Hoppas att det blir lika galet och underhållande som Hanna är. Visst ger vi tjejen en lyckospark därbak?

tisdag, februari 19, 2008

Cutler and Gross for Mullberry


Säsongens snyggaste solglasögon som jag dreglar över är dessa från samarbetet Cutler and Gross för Mulberry. Dom kostar £250 och finns att köpa online här.
C&G är ett brittiskt eyewear företag som funnits sedan 1969 och dom har genom åren designat och producerat över 600 modeller. I modevärlden är Cutler & Gross ett stort namn som innehar en enorm kultstatus och bärs av designerna Tom Ford, Marc Jacobs och svenska Rasmus Wingårdh.

What about Robyn

Visste du att...
... Robyn växte upp med två teaterturnerande föräldrar och matades med musik av Kate Bush, Cyndi Lauper och Aretha Franklin som liten.
... hon hade Kishti Tomita som sånglärare när hon var yngre?
... hon älskar Snurre Sprätt?
... hennes kille sedan fem år tillbaka heter Olof Inger?
... Robyn heter Carlsson i efternamn
... Show me love och Do you know what it takes båda blev Topp 10-hits i USA när de kom?
... en av Robyns största idoler är nationalkoreografen Birgit Cullberg?
... Robyns låt With every heartbeat klättrade upp till englandslistans förstaplats i höstas?
... tidningen Chef utsåg Robyn till "Årets chef" vid årsskiftet?
... Robyn i stort sett aldrig ger intervjuer, det här är den första på många år. - ELLE är annorlunda. Det är så många unga tjejer som läser den, säger hon
... det är Robyn som sjunger i bakgrunden på Britney Spears nya hit Piece of me?
... Britney egentligen blev upptäckt när Jive förlorade dragkampen om att skriva kontrakt med Robyn. De blev sura och sa att "vi ska hitta vår egen Robyn". Sen hittade de Britney Spears - och resten är ju historia
... Robyn köpte sig fri från sitt skivbolag när hon var 23 år? - Jag förlorade massa pengar på det men det var värt varenda öre, konstaterar hon
... hon startade sitt eget bolag Konichiwa records, där hon är VD, 2004?
... namnet Konichiwa kommer från en sketch av amerikanska komikern Dave Chappelle?
Läs hela intervjun med Robyn som Jan Gradvall gjort i ELLE nr 3!

måndag, februari 18, 2008

Alek Wek

Har ni också märkt att det knappt fanns några svarta modeller under modeveckorna? Konstigt!

Supermodellen Naomi Campbell är vansinning med all rätt på att svarta diskrimineras i modebranschen. Campbell kritiserar bland annat tidningen Vogue och menar att hon av egen erfarenhet vet att de föredrar ljushyade fotomodeller framför mörkhyade, skriver tidningen Metro.
Naomi själv har länge arbetat för att få fler färgade modeller att gå visningar, hon föreläser ofta på seminarier i ämnet och planerar att öppna en modellagentur i Sydafrika. Jag hoppas att hennes arbete ger resultat.
En av mina favoritmodeller är faktiskt vackra Alek Wek. Nu har äntligen hennes självbiografi släppts på svenska och jag har redan klickat hem den. Ska bli spännande att läsa om hennes liv i fattiga Sudan och om hur hon fick fly undan inbördeskriget till London där hon blev upptäckt av en modellscout. The rest is history ...

ASOS


Det har väl knappast undgått någon att en av vårens stora trender är blommigt och korta klänningar.
Jag har fått en del mejl om jag har shoppat från engelska nätbutiken ASOS. Ja, det har jag gjort flera gånger. Dom är pålitliga och levererar snabbt. Här hittade jag några blommiga klänningsalternativ som jag gillar.

Alla kostar 404 kr och du hittar dom här.

söndag, februari 17, 2008

And the winners are ...

Det blev lottning och vinnaren av Estée Lauder-kittet är ....trumvirvel .... Madde. Stort grattis till dig!
Ett tröstpris bestående av Heidi Klums parfym går till sandra_hanouch. Jag mejlar er för adress.
Ni andra som inte vann denna gång får hålla utkik här för mer tävlingar kommer ...
Till sist dom rätta svaren;
1. Filmen heter The Notebook
2. Han skrev 365 brev, ett brev för varje dag under ett år.
3. Min dialekt är göteborgska med en sting av "eskilstunska"

Den här filmen är ett måste om du känner för en snyftare. Jag kan se den om och om igen o jag lipar varje gång för den är så vacker. Det lustiga är att paret är tillsammans på riktigt. Det blev dom efter filmen. Suck ... så romantiskt.

Är bloggtjejer nätets nya härskare?


Bild från TV4
I dagens Nyhetsmorgon på TV4 hade Tilde de Paula bjudit in tre bloggare som alla är tjejer för en intressant debatt. De flesta undersökningarna pekar på att vi tjejer regerar i bloggvärlden. Diskussionen gick under temat Är bloggtjejer nätets unga härskare? Se inslaget här.
Det som har stört mig under en längre tid är att många bloggare med färre besökare förminskar dessa bloggtjejer med att kalla dom för mindre seriösa bloggar. Varför undrar jag? Är det av ren avundsjuka? Varför är det mindre seriöst att blogga om mode än om t ex teknik?
Vad tycker du?

TÄVLA TÄVLA TÄVLA

Var med och tävla om ett smink-kit från Estée Lauder. Ett tröstpris kommer också att lottas ut. Tävlingen pågår till 21:00 ikväll. Om du inte har någon blogg var vänlig och skriv din mejladress i kommentaren så jag kan skicka vinsten.
Här hittar du tävlingsuppgiften.

lördag, februari 16, 2008

Hillary nobbar Vogue

När Hillary Clinton nyligen erbjöds ett modejobb tillsammans med amerikanska Vogue inför presidentvalet, tackade hon först ja för att sedan i sista stund lämna återbud då hon ansåg att det kunde framställa henne som alldeles för kvinnlig inför väljarna.
Tidningens chefredaktör Anna Wintour lät inte händelsen gå någon obemärkt förbi utan valde att öppet kritisera fru Clinton med följande uttalande i februarinumret:
"Antagandet att dagens kvinna måste uppträda manligt för att bli uppfattad som en seriös maktperson är förfärande. ... Margaret Thatcher såg möjligen strålande ut i blå maktdräkt – men det var 20 år sedan. Jag tror amerikaner har lämnat maktdräktsmentaliteten bakom sig, en mentalitet som fungerade som en brygga in i styrelserummen fyllda av män. Politiska kampanjer som inte insett det här gör en grov missbedömning", skriver Wintour.
Jag respekterar Hillary och att hon tackar nej till Vogue men hennes ursäkt är gammal och förlegad. Vad är det för fel att uppfattas som kvinnlig inför väljarna? Är det något fult och mindre attraktivt? Jag tycker att Wintour sätter huvudet på spiken. Är det fortfarande provocerande att en intelligent kvinna framhäver sina kvinnliga former med urringning, röda naglar och kortkorta kjolar?
Vad tycker du?

fredag, februari 15, 2008

Schulmania


I Värmlands Folkblad. Hahahaha! Coolt att dom väljer en liten tidning istället för jättarna.

Tävlingen

Glöm inte att ni kan vara med om att tävla om ett smink-kit från Estée Lauder här.
VIKTIG PÅMINNELSE!
Om ni har en blogg uppmanas ni att länka till tävlingen i den. För er som inte har ngn blogg ber jag er att lämna en mejladress så jag kan kontakta er vid vinst. Tävlingen pågår till söndag kl 21:00. Lycka till!

Fredagslistan



1. Amy Diamond. Härliga Amy. Sjunger och dansar som ett världsvant proffs trots sin ringa ålder på 15 år. Jag såg inte melodifestivalen i lördags men hörde hennes bidrag Thank you på radion häromdan och jag kapitulerar. Måtte hon vinna hela skiten! Heja heja!
2. TV8. Jag vill hämed slå ett slag för denna kanal med en hel del kvalitetsprogram. Du har Adaktussons samhällsaktuella magasin med samma namn, Världen i fokus, viktiga dokumentärer men också lite underhållning som talkshows med Virtanen och Belinda och det senaste Frånvarande med Sigge Eklund och Claes de Faire. Se!
3. Gladiatorsandaler. Kom redan förra året men i sommar tror jag att det slår igenom ordentligt. Sköna att gå i, fläktande och passar till sommarklänningen som till ett par shorts eller jeans. Sommarens it-sko.
4. Martin Stenmarck. Jag tycker att det här är Sveriges just nu sexigaste karl. Måtte han bli lika ledig som Måns Zelmerlöw. Hoppas hoppas!
5. Sophie Ellis Bexter. Engelsk sångerska som hade en danshit för några år sedan, Murder on the dancefloor. Kommer du ihåg? I alla fall så är hon lätt en av Englands snyggaste kändis med en cool stil som jag gärna kopierar.


1. Gossip girl. Nej nej nej. Har sett dom två första avsnitten och jag säger bara ... skit skit skit-program. Ytligt, utan finess och inget för mig. Nu får jag kanske er läsare emot mig men jag gillar det i alla fall inte. Jag kanske tillhör fel målgrupp??!
2. Sveriges prinsessor. När Ebba von Sydow påpekade att det var dåligt att ingen av kungahuset var representerad under svenska modeveckan fick hon så mycket skit för det. Kommentarer som "Dumma korkade lilla Ebba, de har väl VETTIGARE saker på sig än att fjanta runt med mode, patetiska människa,", "det finns faktiskt andra saker i livet än mode" lät det. FEL FEL FEL tycker jag. Modeindustrin är en viktig del i vår export. Intresset för mode både här hemma och utomlands är större än nånsin. Många nya företag som startas av unga kvinnor är just i modebranschen. Jag tycker att det är konstigt att inte prinsessan Madeleine som är just modeintresserad stöttar denna vecka!! Någon visning eller event hade kunnat prioriteras. Danska Mary är ett gott föredömme i detta. Hon är minsann på plats och peppar unga nyetablerade designers.
3. Badsäsongen. Redan nu börjar folk oja sig inför den kommande badsäsongen. Var och varannan detoxar, bantar, bor på gymmet, powerwalkar, joggar ... Hysteri! Då får jag en sån lust att göra tvärtom. Låta benen bli vinterlurviga, äta snask, ta hissen och luncha på McDonalds.

torsdag, februari 14, 2008

Ledtråd

Här kommer en ledtråd till dig som vill veta min dialekt som är en av frågorna i tävlingen. Sångaren här ovanför slog igenom med en låt med en stad i titeln.Den här uppgiften gäller bara dig som inte har någon blogg. Ni andra uppmanas att länka till tävlingen i den blogg ni har för att vara med i tävlingen.

H&M-tishor


H&M kommer att släppa denna Divided-kollektion i vår. Snygga tishor med olika motiv. Om du tittar noga så ser du Lindsey Lohan längst upp till vänster och Kate Moss längst ner till höger. Släpps i butik mars/april.
Hittar du någon favorit?

onsdag, februari 13, 2008

TÄVLING

Nu är det dax för bloggens första tävling! Alla får vara med och delta. För att vara med vill jag att du kommenterar följande ...

1. Vad heter filmen?
2. Hur många brev har Noah skrivit till Allie? (Se)
3. Länka och tipsa om tävlingen i din blogg.
4. Har du ingen blogg vill jag att du anger vad jag har för dialekt? (Svar finns i min blogg)
Svara gör du i kommentarsfältet. (OBS! Jag visar alla kommentarer efter avslutad tävling).
Priset är ett Estée Lauder smink-kit innehållande mascara, rouge, puder, läppstift och ögonskuggor.
Jag kommer själv utse en vinnare. För att göra det lite mer spännande kommer jag också att lotta ut ett tröstpris.
Tävlingen pågår fram till söndagen den 17 februari kl 21:00. Lycka till!
P.S. Jag kommer att lägga ut några ledtrådar till er under veckan, så håll utkik.

Anna Larsson-tishan


Självklart vill jag vara med i Annas tävling! Här är mitt bidrag. Tishan är som sagt gjord av coola Anna Larsson och kostar 249 kr. Skinnjackan är H&M och kostar 498 kr, Jeansen är ACNE luv, Väskan Miu Miu, glasögon Cutler & Gross. Sen skulle vi dricka kärlekste från Kahls. Svart te som kommer från Kina och inehåller fläder, grädde och kvitten med små rödarosa hjärtan i. Kostar 29 kr/hg.
Tebilden från eskilstuna.just.nu

Sofis mode


Sofi Fahrman modechef på Aftonbladets nya tidning Sofis mode har ju inte stuckit under stolen med att man hittar inspiration från bl a brittiska veckomagasinet Grazia. Men vart går gränsen för en klassisk ripoff och inspiration? Du har Angelina Jolie på framsidan med graviditetsrykten och jeansspecialen. Känns lite fantasilöst och ängsligt av Sofi och redaktionen att kopiera så rakt av redan efter tredje nummret.
Jag menar nu inte att jag sågar tidningen längs fotknölarna för den har potential. Det jag uppskattar mest är Karolina Skandes bloggsida, Katrins Schulmans veckans 5 skarpa, budgetmodet och repotagen.
Vad tycker du om Sofis mode?

tisdag, februari 12, 2008

Kärleksfeber

måndag, februari 11, 2008

Veckans röda mattan


Bilder från getty images

Beckomania


Bild från Scanpix
Tydligen är Victoria Beckham en av domarna i säsongsfinalen av senaste Project Runway. Suck! Måste tanten vara med överallt?
Resterande domare är designern Michael Kors, Heidi Klum och Nina Garcia från ELLE. Hoppas TV3 börjar sända säsongen snart ... längtar efter Tim Gunn och hans "Make it work"!

R.E.M.


Bild från AP
Enligt säkra källor kommer R.E.M. till Sverige i höst för att spela. Den 28 mars släpps bandets nya skiva Accelerate och en massiv europaturné är inbokad. R.E.M´s enda Sverigespelning äger rum på Stockholms stadion den 7 september och biljetterna släpps den 18 februari.
Måste få tag på biljetter. Har såna härliga minnen till deras musik. Några favoritlåtar är Man on the moon, Lotus och vackra Everybody hurts.
Har du några favoriter?

söndag, februari 10, 2008

Film

Det är så många biofilmer som jag vill se just nu. Försoning, Juno och Bob Dylan-filmen I´m not there.

Sex kända skådespelare gestaltar Bob Dylan, alla under olika perioder i hans liv. Överraskande är Cate Blanchetts tolkning av Dylan. Oscarsvarning för Cate?? Filmen får just nu höga betyg av recensenterna och man behöver nog inte gissa sig till att soundtracket är jättebra.
Har du sett någon av dessa filmer?

Anna Sui


När hon är som bäst. Etnomix och vintagelook. Dom kornblå fransstövlarna är ljuvliga. Se hela höstkollektionen här.
Bilder från Style

fredag, februari 08, 2008

Preppygirl


Blev inspirerad av Arden Wohl och hennes Miu Miu-klänning.
Kavaj, kjol och halsband Topshop
Väska och skor ASOS

Fredagslistan



1. Belinda Olsson. Helt klart veckans babe. Hennes nya program Studio Belinda måste ni se. Skön mix av människor och underhållande. Ett minus är dock att programtiden är för kort. 45 minuter 1 timme hade varit bättre så att hon kommer lite djupare i mötet med gästerna. Läs även Studio Belinda-bloggen. Ni som inte har TV8 rekommenderar jag webben.
2. SJ. Jag trodde verkligen inte att gamla SJ skulle hamna på min innelista men nu gör dom det. För några år sedan sög dom verkligen. Jämt var det försenade/inställda tåg och signalfel för jämnan. Nu? Suveränt. Pendling till Göteborg har varit smärtfritt hela höst o vintern för mig i alla fall. Tåget Eskilstuna - Stockholm likaså. Ni kanske har andra erfarenheter? Skippa flyget och gör något för miljön - Åk mera tåg!!!

3. Landsbygden. Nej jag är inte Centerpartist. Däremot finns det inget mera harmoniskt och rofyllt som att hälsa på päronen på landet. Det är lungt, tyst och fridfullt. Folk hejar på varanndra och pratar. Ingen stress. Att handla mat hos den lokala ICA-butiken är en upplevelse. Alla känner alla och man nickar vänligt mot varann samtidigt som man nyfiket tjuvkikar i ens matvagn. "Jaha, det blir fläskkotlett idag ja ..." Det finns inget härligare just nu som att mocka i stallet och få lite skit under naglarna.
4. WebbTV. Nu för tiden är det inte bara svt som visar på webben. Kanal5, TV8 och TV3 hakar på. Underbart att kunna välja när man vill se programmen själv. Av en händelse ramlade jag in på ett humorprogram som heter Raj Raj. Två härliga tjejer som heter Nour El-Refai och Cecilia Forss springer runt på stan och busar med folk. Se vårsäsongen här. Hög skrattfaktor.
5. Let´s Dance-orkestern. Man kan fråga sig varför Let´s Dance är så populärt? Jag tror att det för det första beror på David Hellenius som alltid har ett sånt avspänt och roligt sätt att leda programmet. För det andra är så är upplägget underhållande. Men framgångsfaktorn i det hela är nog live-orkestern. Utan dom hade det varit trist. Moderna låtar varvas med gamla klassiker och den där strictly ballroom-känslan inbefinner sig. Succé i mina ögon och öron. SUCCÈ!

1. Kvinnosjukdomar. Jag dissar härmed dissandet av kvinnors hälsa i sjukvården. Solveig Ternströms Om ett hjärta belyser problematiken utmärkt. Forskning har visat att män och kvinnors hjärtan ser likadana ut men symtomen på en hjärtinfarkt ser olika ut. Man tolkar ofta kvinnors hjärtproblematik som "psykiska besvär" och skickar hem dom medans man behandlar män mer utförligt och ställer hjärtdiagnoser. En i min bekantskapskrets fick diagnosen panikångest istället för kärlkramp som det igentligen handlade om. Helt sinnesjukt. Hos bloggen Johannas Jowe hittade jag uppgifter om att man nu satsar mindre på mammografin i Västerbottens län. Sånt här får mig att se rött!!
2. Rehab. Nu skrivs även skådisen Kirsten Dunst in på rehab-klinik. Vad händer med tjejerna i Hollywood?! Förra veckan var det Eva Mendes sen har vi Brittan som åker in o ut på psyk. Amy Winehouse har tom skrivit en låt i ämnet; Rehab heter den. Kanske dom fick en tankeställare i och med Heath Ledgers död?
3. Melodifestivalen. Det hinner knappt bli februari så är cirkusen redan igång. Diskningar, nakenchocker och Carola .... bespara oss. Jag vill nästan fly landet tills det är över.

torsdag, februari 07, 2008

Lemur

Schulman på Kvällsöppet

Igår gjorde Alex Schulman debut i TV4 Kvällsöppet. Han skötte det hyfsat bra men jag tror att han fegar lite såhär i början ... vill se mer av den vassa Alex. Se hans analys om modebloggar här. Rätt roligt.
Vad tyckte du?

Välgörenhetsgala UNICEF och Gucci


Här har vi Madonna med sin dotter Lourdes, Katie Holmes i en röd Alexander McQueen, Drew Barrymore och Rihanna i Gucci.
Bilder från splashnews

In the style of Katy Perry


Modeveckan i New York är i full gång och eftersom jag tyvärr inte är där så får jag istället frossa i bilder från från visningarna här hemma. Style.com är att rekommendera om du vill se bra bilder från alla visningarna. Sen har du oxå Modette och Ebba. Själv tycker jag nästan att det är roligare med allt folk som är där. Här ser du coola singer/songwritern Katy Perry på Betsey Johnsons visning. Sen handplockade jag en liknande outfit. Varsegoda!
Klänning och skor, Topshop
Örhängen Urban Outfitters
Halsband, Wedins
Glasögon, Cutler & Gross

Emilia de Poret

Som ni kanske redan vet så är jag såld på Emilia de Poret. Hon har inte bara en schysst röst utan hon är absolut en av Sveriges just nu bästa klädda kvinnor.
Dansanta singeln I can feat. Adam Tensta finns redan ute. Finns såklart i min I-pod när jag tränar. Hennes kommande album släpps senare i vår. Läs hennes blogg på Aftonbladet.

Byxor svarta, Superfine
Rosa top, Miu Miu
Guldsvartsiden jacka, Monki
Skärp, Gina Tricot
Guldsneakers, Pierre Hardy

tisdag, februari 05, 2008

Hörupp ditt miljösvin!


Dogeared tygkasse 225 kr, hos KyssJohanna.

Bokrecension

Jag har varit dålig på att recensera böcker jag läst på sistone. Men nu ska det bli ändring på detta.
Först ut är en roman av göteborgskan Sara Kadefors. Sara har tidigare skrivit den charmiga ungdomsromanen Sandor slash Ida, som belönades med Augustpriset 2002 och som också blev film. Fågelbovägen 32 är hennes första vuxenroman och kom ut hösten 2006. Det ryktas också om att även den här boken ska bli film med Pernilla August i huvudrollen.
Huvudpersonen Karin är en medelålders framgångsrik läkare som bor med sin man och sina två barn på Fågelbovägen i ett trevligt villaområde. På fritiden hjälper hon flyktingar utan uppehållstillstånd med deras medicinska problem.
En dag får hon Katerina från Moldavien som patient. Hon har en allvarlig lunginflammation och arbetar under förfärliga förhållanden som barnflicka och hushållerska hos en familj som låser in henne i källaren på nätterna. Karin grips av Katerinas situation och erbjuder henne en fristad i sitt eget hem. Men inget blir som Karin tänkt sig.

Och det blir spännande, nästan som en deckare. Man undrar över Katerinas hemligheter och man undrar hela tiden hur det ska gå, när situationen blir mer och mer ohållbar. Boken är lättläst och överraskande.
Betyg: VVVVV
http://knuff.se/boecker/sarakadefors/fågelbovägen32