fredag, mars 28, 2008

Fredagslistan


1. Carin Götblad – första gången jag la märke till denna kvinna var tragiskt nog i samband med jakten på Anna Lindhs mördare. Hon ledde presskonferanserna i egenskap av länspolismästare på ett värdigt och informativt sätt. Gårdagens intervju hos Doreen 21:30 visade lite andra sidor hos Götblad. Hur hon som ensamstående mamma boende i förorten kämpade med studier och aldrig gav upp. Hon visade en härlig värme och enormt sinne för humor. Tänk att ha henne som mentor … Girlpower när den är som bäst.
2 . Maud Olofsson – en kvinna som sticker ut i den annars gråa alliansens massa. Aktuell med förslaget om att inkomstpröva barnbidraget. Hurra säger jag. Bara dom nu använder dessa pengar till något annat vettigt som satsning på barn och ungdomar.
3. Karin Magnusson & Åsa Linderborg – ny ledarduo på Aftonbladet Kultur. Karin som chef och Åsa som biträdande. Det var ett mycket bra val tycker jag! Två brudar som jag verkligen ser upp till.
4. Bea Szenfeld – en lite underskattad svensk designer som har skapat en underbar vårkollektion. Träffade henne förra året och berömde hennes fina kreationer. Hon lyckas med konststycket att överraska och göra något eget. En av vårens vackraste klänningar har denna Bea gjort och jag drömmer om att bära den.
5. Ola Salo – han är ursexig i sitt nya Jesus Christ Superstar-skägg. Någon som vet om han är ledig?

1. Heather Mills – Paul McCartneys exfru är nog den mest giriga människan (förutom Blondinbella) som finns just nu. Trots att hon tilldelades 290 miljoner från exbeateln är hon ändå inte nöjd och vill ha mer. Jag säger stackars den nu 4-åriga gemensamma dottern som får stå ut med dessa sura och bittra föräldrar.
2. E.M.D – så töntigt att jag döööör. Ta bort dom. Vet du inte vilka jag menar så har du ändå inte missat något.
3. Cinderella – just nu pågår inspelningarna på kanal 5:s nya dokusåpa som utspelar sig på Viking Lines båt Cinderella. Man ska följa både personal och resande. Låter väldigt 1998. Går stenbort. Tacka vet jag Barnmorskorna.

16 kommentarer:

Bellezza sa...

Ola salo är lite hot faktiskt. kul lista, håller med om det mesta..;

Fröken Isakson sa...

Gillar Bea :)

Johanna sa...

Bea är verkligen duktig. Gillat henne sen hon vann den där såpan på TV3 för år och dar sen. Trevlig helg Linda.

Vera sa...

bellazza: :D

linda: ja, hon är så gullig och framför allt duktig :)

johanna: Ja just det. Fashion House hette det väl? Praktik hos Stella McCartney ... inte illa. Ha en skön helg du oxå . kram Vera

Petra sa...

Vad roligt med Karin Magnusson och Åsa L. som chefer! Bort med gubbväldet!
Jag såg Heather Mills i någon intervju från CSN eller något ditåt och hon pratade och pratade om resultatet av rättegången där hon tilldömdes en massa pengar. Hon lät helt galen faktiskt.

Anonym sa...

Håller med om listan förutom Maud Olofsson. Hon är ju hemsk

Vera sa...

petra: ja Mills verkar lite väl läskig av det man sett och läst. tänk att det finns människor här i världen (LÄS: Moi) som klarar sig med mindre ;)

Vera sa...

fröken ida: men hon e la rar ... hihi

Anna funderar sa...

Beas kläder är konst, så fantastiska. Mycket girlpower i dagens lista, och det gillar vi. Maud är den som vågar, får väl ta skit för det men förhoppningsvis även massor av positiv feedback!

Ha en underbar helg, och försök hitta våren! Kram

Vera sa...

anna: solen har kommit till stan men det blåser lite kallt .... men snaaaart kommer våren .. efterlängtad som tusan.
ha det gott :)

Anonym sa...

Såg oxå interjuen med Götblad. Hon verkade mycket mänsklig och har helt klart en hel del bakom pannbenet. Ha det bra, Vera! Massor av kramar!

Jessika sa...

Jag (och några till) skall äta lunch med Maud nästa vecka. Skall bli intressant att lyssna på henne :)

josefine sa...

jag är nog lite småkär i ola salo. för att det är allt bra tufft att ola salo blir ola salo baklänges :) jag är en sucker för palindromer!

Vera sa...

anonym: javisst är hon intelligent och oerhört humoristisk.

jessika: lyllos dig. blir lixom lite avis ... ;) du måste berätta om hur det va.

josefine: palindromer ... ett nytt ord för mig. Alltid lär man sig ngt nytt varje dag.

Stina´s world of everything sa...

Javiist är Bea fantastisk.

Och lika trevlig i verkligheten. Vi umgicks i samma krets för ett tag sedan och hon förvånade mig med sin känsla för det jordnära.

Skithärlig är hon.

Vera sa...

stina: kul. Jag tror hon kommer att gå långt för hon har det där lilla extra. Att hon dessutom är trevlig skadar ju inte heller. Hoppas att du får en skön helg!