onsdag, mars 26, 2008

Solstorm


Solstorm är filmatiseringen av Åsa Larssons storsäljande debutroman med samma namn. Filmen hade premiär i höstas och i veckan släpptes den på DVD. Jag har läst boken och den var ruggigt bra så mina förväntningar var ganska höga.
Rebecka Martinsson (Izabella Scorupco), en ung ensamstående advokat i Stockholm, får ett telefonsamtal från sin barndomsvän Sanna. Hon har just funnit sin bror brutalt ritualmördad i kyrkan och vädjar om Rebeckas hjälp. Motvilligt återvänder Rebecka till sin barndomsstad Kiruna och sina traumatiska minnen av suggestiv åtrå och beundran för frikyrkans karismatiska ledare som hon med stor möda gjort sig fri ifrån.
Tyvärr blev jag grymt besviken på filmen. Trots intressant och spännande tema, gräddan av Sveriges skådespelarelit som Mikael Persbrant, Suzanne Reuter och Krister Henriksson faller den platt som en pannkaka. Det blir aldrig riktigt spännande och slutet är en katastrof. Den enda anledningen till betyget är dom underbara bilderna på ett vintervackert Kiruna.
VVVVV
(1 av 5)

2 kommentarer:

Anna funderar sa...

Hur kan dessa guldingredienser sluta i sån katastrof? Visst blir man fundersam och besviken...

Vera sa...

anna: precis vad jag tänkte. det är lixom svårt att sabba detta projekt men manuset var uselt. tyvärr.